avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda rovigneta, plangere contraventionala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda rovigneta, plangere contraventionala

am circulat cu auto si am primit amenda ca nu am avut rovigneta.intradevar nu am platit-o pt ca am uita.masina este trecuta pe o adresa iar procesul verbal a fost afisat pe usa apartamentului parintilor mei, la alta adresa.cum as putea intocmi contestatia, care sa fie motivele si baza legala
Cel mai recent răspuns: mars_on_line , utilizator 16:45, 21 Martie 2012
Bazele legale a contestatiei nu au legatura cu faptul ca masina este trecuta pe o adresa si d-voastra locuiti la alta adresa, presupunand ca este vorba de un proces verbal trimis de la Bucuresti (de la camere) va asigur ca aveti sanse minime de castig in instanta atata timp cat pe acea zi nu aveati rovinieta.
Contestatia este un drept care va apartine si trebuie facuta catre cei care au emis PV. Problema este ca sansele de a castiga sun infime Nu ati avut rovinieta si sunteti bun de plata.
am citit un articol pe evz.ro cum ca procesele verbale pentru lipsa rovignetei nu sunt valabile daca nu au semnatura olografica pe hartie. Este adevarat? Stie cineva ceva mai exact despre asta?
Trebuie sa intelegeti sa sistemul rovignetelor este putin diferit... este implementat electronic ... o proba in sensul ca sunteti depistat in trafic in lipsa acesteia, le confera dreptul de a emite amenda si a va transmite procesul verbal.
Nu este obligatoriu sa fiti oprit ca sa vi se intocmeasca proces verbal.
In primul caz nu este necesara semnatura.... asa ca... si daca faceti contestatie, caz in care puteti invoca nulitatea absoluta in anumite circumstante a actului intocmit, nu va scapa de transmiterea unei alte amenzi insotita de probe (sansele sunt aproape nule sa nu fiti surprins de o camera de supraveghere chiar si in alta locatie in aceeasi zi). Sansele de reusita sunt daca nu minime... infime.... se poate caracteriza ca si o lupta cu intreg sistemul.
Ultima modificare: Marți, 7 Februarie 2012
Insurance Logistics Team, Consultant asigurari
..bine, dar pana la urma, p-v trebuie sa fie semnat olograf, sub sanctiunea nulitatii absolute.
ce drept au ei sa emita p-v nesemnat, (sau semnat electronic!!!) si sa fie legal valabil ? dupa cum am citit in legea 445 /2001 aceasta, (semnatura),:-/ ar fi valabila numai in transmiterea de date...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contraventii - precedent amenzi anulate pentru lipsa semnaturii olografe Roland Mindrila Roland Mindrila Un nou fenomen se propagă în instanţele din România: anularea amenzilor pentru neplata rovinietei, motivul fiind că procesele-verbale trimise prin poştă ... (vezi toată discuția)
Amenda lipsa rovinieta dodo2009 dodo2009 Buna seara Am primit 3 amenzi ca am circulat fara rovinieta pe 10, 11 si 18 sept 2011, a uitat ca a expirat (avea pe 1an). Le-a primit pe data de 10martie ... (vezi toată discuția)
Contestarea amenzii pentru rovinieta sionvasile sionvasile am primit o amenda pentru rovinieta prin posta. intrebarea mea este ce inseamna semnatura electronica? pe procesul meu este o semnatura scoasa la imprimanta nu ... (vezi toată discuția)