avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1022 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... amenda pt lipsa rovigneta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

amenda pt lipsa rovigneta

Buna ziua. am si eu o intrebare in legatura cu amenda pt lipsa rovignetei.
In luna aprilie 2023, din greseala/neatentie, am circulat in judet fiind surprins de camera video fara rovigneta. mi-am adus aminte doar dupa 2 zile despre termenul de expirare a acesteia, iar in luniile ulterioare am tot platit rovignete cu valabilitate de 1 sapt cand am avut nevoie.

Avand in vedere ca legal este o contraventie continua si din momentul savarsirii faptei pana cand este transmis pv de constatare nu se pot intocmi noi procese verbale, teoretic nu mai exista obligativitatea legala de a platii rovigneta.
1. ce se intampla cu banii platiti pt acelasi lucru in intervalul savarsirii contraventiei si primirea PV? Se pot scade din amenda?
2. am primit avizul postal astazi, 02.10.2023 (contraventia fiind in luna aprilie, nu mai stiu data exacta) . ce se intampla daca nu ridic scrisoarea recomandata de la posta si de cand incepe termenul de 15 zile pt a platii jumatate din minimul amenzii?
Ultima modificare: Luni, 2 Octombrie 2023
Asterix83, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 10:46, 2 Octombrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ba exista obligativitatea legala.
1. Nu,
2. Daca nu ridicati PV si nu platiti, va anunta primaria ca nu puteti plati impozitul, pina nu achitati amenda si la un moment dat veti plati mai mult, prin executor judecatoresc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pvcc rovignieta - lamurire DoruBarg DoruBarg Buna ziua, Am primit doua PV pentru circulatie fara rovignieta (din luna noiembrie 2010) la distanta de o saptamana, asadar doua amenzi plus de doua ori ... (vezi toată discuția)
Amenda rovigneta primita in cutia postala dupa 3 luni NEWIROLF NEWIROLF Acum cateva zile am gasit in cutia postala o amenda pt lipsa rovigneta. Contraventia e din 14.10.2011, data pv este 30.03.2012, iar data de pe plic este ... (vezi toată discuția)
Amenda rovigneta claucris93 claucris93 Buna ziua, Am circulat o perioada cu masina avand Rovigneta expirata. Am fost surprins de camerele fixe de verificare a rovignetei si am primit amenda pe care ... (vezi toată discuția)