avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... PVCC rovignieta - lamurire
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

PVCC rovignieta - lamurire

Buna ziua,

Am primit doua PV pentru circulatie fara rovignieta (din luna noiembrie 2010) la distanta de o saptamana, asadar doua amenzi plus de doua ori contravaloarea taxei. Pe una am platit-o intre timp iar intrebarea mea este: nu se tine cont de plata deja efectuata a contravalorii taxei la cel de-al doilea PV ? Daca se platesc intotdeauna impreuna (amenda si contravaloarea taxei) indiferent de numarul de amenzi, atunci de ce au mai fost diferentiate in lege?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Adrian Marin , Consilier juridic 12:15, 2 Mai 2011
Buna ziua ,
Din pacate pentru dvs. trebuie sa platiti , pentru ca la data savarsirii contraventiei nu aveati platita rovigneta ... aceasta e legea ...
buna seara,

Voi plati amenda, a fost greseala mea si mi-o asum, nelamurirea mea era legata de contravaloarea rovignetei pe care eu , ca necunoscator dpdv juridic, as interpreta-o "nu ai avut rovigneta, ok, platesti amenda dar , cu aceasta ocazie sa platesti si rovigneta"... in fine. As mai avea o singura intrebare. Daca am mai efectuat un drum in aceasta perioada, dus-intors in aceeasi zi, pot sa ma astept la inca o amenda sau la doua ?

Va multumesc
Da , mai puteti primi inca 2 amenzi #-o.... sunt cazuri cand s-au primit zeci de amenzi (chiar sute) ...
Din noiembrie anul trecut va puteti astepta la mai multe amenzi . Faceti socoteala de cate ori ati trecut prin zona respectiva si cam la atatea amenzi sa va asteptati. Imi pare rau pt dv dar nu sunteti singurul.
sa inteleg ca pentru aceeasi contraventie intr-o singura zi pot primi doua amenzi ? Nu m-am referit la alte drumuri pe care le-am facut in perioada scursa te timp. Ma intereseaza daca este posibil sa fiu amendat in aceeasi zi de mai multe ori pentru acceasi contraventie (ceva de genul, presupunand prin absurd, daca statul ar fi instalat 10 camere pe A2 , as fi primit acasa 10 amenzi) ?


Va multumesc,
Ultima modificare: Luni, 2 Mai 2011
DoruBarg, utilizator

Alte discuții în legătură

Amenda rovigneta raoul_stef raoul_stef Buna ziua. Am o nelamurire si sper ca ma puteti ajuta : am primit de la executor judecatoresc o decizie de executare silita pentru un debit de 28 euro la ... (vezi toată discuția)
Amenda pt lipsa rovigneta Asterix83 Asterix83 Buna ziua. am si eu o intrebare in legatura cu amenda pt lipsa rovignetei. In luna aprilie 2023, din greseala/neatentie, am circulat in judet fiind surprins ... (vezi toată discuția)
Amenda rovigneta claucris93 claucris93 Buna ziua, Am circulat o perioada cu masina avand Rovigneta expirata. Am fost surprins de camerele fixe de verificare a rovignetei si am primit amenda pe care ... (vezi toată discuția)