avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Activitate zcsutak

Activitate zcsutak

Bună ziua,

În urmă cu 3 ani, am încheiat un "Contract de întreţinere cu drept de uzufruct viager" cu bunica soţiei. Recent a decedat bunica, iar noi am cerut la OCPI radierea uzufructului viager, ceea ce s-a şi făcut. Ceea ce am observat însă, este ca punctul referitor la proprietate a rămas neschimbat, adică noi deţinem tot numai nuda proprietate. Este cumva o greşeală din partea OCPI sau trebuia să cerem explicit consolidarea dreptului de proprietate? Ori e totul OK?
Răspuns la discuția Drept de servitute de trecere
Cziffra_virgil a scris:

...Oricum este greu de inteles costituirea pe termen determinat a servitutii de trecere care este instituita de lege tocmai pentru a deservi un fond dominant...

I-mi cer scuze, se pare ca nu m-am exprimat corect.
Clauza din contract nu se refera la un termen de expirare a servitutii, ci data pana la care se obliga sa o constituie. Nu stiu exact ce demersuri si documente implica constituirea servitutii. De aceea am intrebat in prima intrebare ce pasi trebuie urmati.
Răspuns la discuția Drept de servitute de trecere
Va multumesc pentru sfaturi.
Drumurile sunt intabulate ca atare (3 loturi ca teren arabil intravilan cu destinatie de drum - conf. actului de dezmembrare). Le poate vinde ca atare? Cele doua drumuri laterale obligatoriu le va ceda domeniului public (conform PUZ-ului vor fi drumuri de cat.II-a). Insa nu stiu cand (poate sa dureze si 3-4 ani). Zona inca nu este atat de dezvoltata ca primaria sa faca drumurile. Iar eu in 4 ani doresc sa finalizez o constructie.
Răspuns la discuția Drept de servitute de trecere
Multumesc pentru raspuns.
Am convenit sa includem o clauza in contract prin care se obliga sa constituie servitute de trecere pana la o data fixata de comun acord. Nu sunt convins ca este o solutie convenabila desi este acceptabila. Din pacate mi-a spus ca daca nu putem finaliza in 30 zile tranzactia cade. Am negociat un pret foarte convenabil si nu doresc sa pierd aceasta oportunitate. Ce garantie i-mi poate oferi o asemenea clauza?
Buna ziua,
Vreau sa cumpar o parcela dintr-un teren dezmembrat in 25 de parcele construibile, drumuri pe doua laturi opuse si un drum interior care imparte tot terenul in doua, toate apartinand aceluiasi proprietar. Parcela pe care vreau s-o cumpar este in interior si are acces numai de pe drumul de interior. Trebuie sa cer constituirea unui drept de servitute de trecere? Daca da, pe care drumuri? Care sunt pasii de urmat?
Mentionez ca in acest moment proprietarul nu vrea sa doneze drumurile in domeniul public insa este de acord sa-mi acorde drept de trecere cu titlu gratuit.
Doresc ca pana la semnarea actului de vanzare-cumparare totul sa fie clar si stabilit legal.
Va multumesc anticipat.