avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Consolidare drept de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Consolidare drept de proprietate

Bună ziua,

În urmă cu 3 ani, am încheiat un "Contract de întreţinere cu drept de uzufruct viager" cu bunica soţiei. Recent a decedat bunica, iar noi am cerut la OCPI radierea uzufructului viager, ceea ce s-a şi făcut. Ceea ce am observat însă, este ca punctul referitor la proprietate a rămas neschimbat, adică noi deţinem tot numai nuda proprietate. Este cumva o greşeală din partea OCPI sau trebuia să cerem explicit consolidarea dreptului de proprietate? Ori e totul OK?
Ultima modificare: Luni, 14 Februarie 2011
zcsutak, utilizator
Daca s-a radiat dreptul de uzufruct nu mai e nici o problema ,sunteti proprietari deplini .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzufruct viager artnunti artnunti am renuntat impreuna cu sotia la uzufructul viager asupra unui imobil prin notariat.este valabil daca nu este inaintat catre cartea funciara in vederea ... (vezi toată discuția)
Bună seara bunica mea are drept de uzufruct cu mama, sa stea ... Alexandrugh Alexandrugh Bună seara bunica mea are deep de uzufruct cu mama, sa stea în casa cât trăiește dar bunica a renunțat și a plecat la fratele ei Ce demersuri trebuie ... (vezi toată discuția)
Casa dobandita cu donatie, se poate vinde? cumparatorul este ... asye asye Casa dobandita cu donatie, se poate vinde? Cumparatorul este afectat vreunfel sau eu daca o vand? detalii: -Bunica mi a donat o casa batraneasca la ... (vezi toată discuția)