avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 942 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Casa dobandita cu donatie, se poate vinde? ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Casa dobandita cu donatie, se poate vinde? Cumparatorul este ...

Casa dobandita cu donatie,
se poate vinde?

Cumparatorul este afectat vreunfel sau eu daca o vand?

detalii:
-Bunica mi a donat o casa batraneasca la tara
- ea are 2 copii

Donatie scrie:
1-
"Eu, Donatoarea, inteleg sa fac prezenta donatie cu scutire de raport.
Subsemnata, x, imi rezerv prin presentul inscris dreptul de uzufruct viager asupra intregului imobil.
Noi, partile contractante, am convenit ca usufructuare nu va putea cesiona cu titlu gratuit sau oneros uzufructul fara acodul nudului propietar."
2-
"Transmiserea posesiei si a folosintei asupra imobilului mentionat mai sus in patrimoniul Donatarei, are loc la data decesului beneficiarei deptului de uzufruct viager"

Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 19:41, 11 Octombrie 2021
nu puteti vinde decat ce aveti, nuda proprietate, bunica avand drept de folosinta. Daca bunica e de acord sa vindeti casa, sa renunte la dreptul de uzufruct
Fie vindeți nuda proprietate, cumpărătorul fiind obligat sa ii respecte bunicii dreptul de uzufruct viager, pana la deces.
Fie da bunica declarație de renunțare la dreptul de uzufruct, îl radiati de la Cartea Funciara, deveniți proprietar deplin și vindeți singur.
Fie vindeți împreună cu bunica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie, drept de uzfruct ContSters255863 ContSters255863 In cazul in care in clauzele unui contract de donatie se precizeaza ca donatorii au drept de uzfruct asupra imobilului donat, pana la moartea donatorilor, si ... (vezi toată discuția)
Bună seara bunica mea are drept de uzufruct cu mama, sa stea ... Alexandrugh Alexandrugh Bună seara bunica mea are deep de uzufruct cu mama, sa stea în casa cât trăiește dar bunica a renunțat și a plecat la fratele ei Ce demersuri trebuie ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager Robka Robka Buna seara. Mama mea este unica proprietara a unei case pt care bunicul meu, respectiv socrul ei, are dreptul de uzufruct viager. Din diverse motive, in ... (vezi toată discuția)