am renuntat impreuna cu sotia la uzufructul viager asupra unui imobil prin notariat.este valabil daca nu este inaintat catre cartea funciara in vederea radierii?
Buna ziua !
Renuntarea facuta in forma legala produce efecte .... in speta dvs. , nu ati finalizat procedura in sensul radierii uzufructului viager la OCPI . Finalizati procedura .
Notarul trebuia sa inainteze declaratia dvs de renuntare la uzufruct Cartii funciare pentru a fi radiat. era mult mai simplu sa procedati astfel. El nu devine opozabil fata de terti Decat la radierea sa din cartea funciara. Nici chiar nudului proprietar avand in vedere ca declaratia este unilaterala .
Depuneti declaratia la cartea funciara.
detinem o proprietate intabulata pe numele nostru, cu dreptul de uzufruct pe fiul nostru major. el doreste sa renunte la dreptul de uzufruct viager. este nevoie de alte taxe la notar, gen intabulare?multumesc.
Fiul dvs va da o declaratie ca este de acord cu renuntarea la uzufructul viager in fata unui notar. Pe baza acestei declaratii care costa aproximativ 60 de ron si taxa de radiere care nu poate depasi alti 60 de Ron se va face radierea uzufructului din Cartea funciara.
Am o problema majora
ememe
am un apartament care e al mamei dar avem drept viager si eu si fosta sotie(sunt divortat).casa , la 18 ani,va fi al copilului dar fosta sotie nu vrea sa ... (vezi toată discuția)