Buna ziua,
As dori sa stiu cum se procedeaza, ce acte trebuie si eventual ce taxe trebuie platite in cazul renuntarii la uzufruct viager. Mai exact: eu, in calitate de nud proprietar, am stabilit cu uzufructuarul ca, in schimbul unei sume de bani, acesta sa renunte la dreptul de uzufruct viager asupra casei si terenului ( intabulare in Cartea funciara). Urmeaza sa mergem la un notar si sa oficializam acest fapt. As vrea sa am informatii de actualitate despre aceasta procedura, eventual ce anume trebuie sa se mentioneze in act si cine plateste taxele aferente.
Multumesc.
Uzufructuarul trebuie sa dea o declaratie ca renunta la uzufruct. In sarcina lui cad cheltuielile cu declaratia, dar puteti achita dvs. neoficial.
Faptul ca il despagubiti nu ar trebui sa apara nicaieri.
Multumesc, nu intentionam sa declaram despagubirea daca se accepta acest lucru la notar (renuntare la uzufruct viager fara despagubire), tocmai de aceea as fi fost interesata in plus de documentele cu care trebuie sa ne prezentam si , daca e posibil, valoarea taxelor. Si, daca dupa incheierea actului, in calitate de proprietar de drept mai am de mers la alte autoritati pentru scoaterea din drepturi ale uzufructuarului.
Costurile vi le spune notarul.
Va prezentati cu actul prin care s-a dezmembrat dreptul de proprietate in original( contract de vanzare-cumparare sau ce aveti dvs.), actele de identitate si cam atat.
Daca aveti deschisa carte funciara trebuie sa radiati uzufructul la OCPI sa se constate intregirea dreptului dvs. de proprietate. Aceasta operatiune este posibil sa se faca prin angajatii notariatului.
Uzufruct viager
artnunti
am renuntat impreuna cu sotia la uzufructul viager asupra unui imobil prin notariat.este valabil daca nu este inaintat catre cartea funciara in vederea ... (vezi toată discuția)
Am o problema majora
ememe
am un apartament care e al mamei dar avem drept viager si eu si fosta sotie(sunt divortat).casa , la 18 ani,va fi al copilului dar fosta sotie nu vrea sa ... (vezi toată discuția)