avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi
Forum Activitate oana_cristia

Activitate oana_cristia

Răspuns la discuția executare silita
Nu vi se pare exagerata suma de 4000 ron onorariu avocat pentru aceasta faza, tinand cont bineinteles si de suma ce trebuie recuperata? Cum se explica atunci faptul ca pentru reprezentarea de catre acelasi avocat in cele trei faze ale judecatii(prima instanta, apel, recurs) sumele au fost de cateva ori mai mici?
In continuare consider ca este o greseala de calcul undeva.
Multumesc pentru raspunsuri
Va pot da exemple de cazuri in care instanetele au redus cunatumul onorariului de avocat> ex. creanta de 22500, onorariu avocat 5500 (multiple deplasari, acte efectuate, expertize etc, adica multa munca) pe care instanta il reduce la 3500 considernd aceasta suma suficienta si multumitoare.
Cred ca asta este solutia in speta mea, contestatie la executare cu solicitarea instantei sa reduca cuantumul onorariului avocatului.
Răspuns la discuția executare silita
asta e de la sine inteles, c[ trebuie achitat onorariu executorului. Printr-un calcul simplu avem 4100 plus 480 fac 4580. Cum se justifica atunci restul sumei pana la 9000 ron?
Nu cumva e o greseala undeva?
Intre timp am mai cautat prin jurisprudenta siu am gasit.
Dupa încuviintarea executarii silite, executorul judecatoresc comunica debitorului o somatie. Daca debitorul nu îsi executa obligatia nici în termenul aratat în somatie, se trece la executarea silita.
Ulterior îndeplinirii acestor formalitati, se declanseaza executarea silita propriu-zisa. Formele de executare depind de obiectul obligatiei. Daca, spre exemplu, prin hotarârea judecatoreasca pusa în executare debitorul a fost obligat la plata unei sume de bani, executarea silita va viza valorificarea bunurilor urmaribile din patrimoniul debitorului (poprirea asupra sumelor de bani sau asupra titlurilor de valoare datorate debitorului de catre terti, vânzarea silita a bunurilor mobile sau imobile apartinând debitorului).

OK. In cazul meu nu a fost emisa o somatie!!!! E corect ce se intampla?
Răspuns la discuția executare silita
Care ar fi platile ocazionate cu executarea?
In urma unui proces civil, o persoana a fost obligata s[ pl[teasca cheltuieli de judecata in cunatum de 4100 ron.
Executorul judecatoresc trimite notificare catre diverse banci pentru a pune poprire pentru suma de 9000 ron (in procesul verbal se detaliaya astfel sumel. 4100 ron cheltuieli de judecata, 480 onorariul executorului iar restul sumei reprezinta cheltuieli de executare respectiv 350 taxa de timbru, 4000 onorariu avocatsi inca ceva, nu mai retin exact)
Poate sa-mi explice cineva.
1. dupa investirea de catre instanta a titlului executoriu, nu era normal ca cel care a castgat procesul sa incerce pe cale amiabila sa obtina cheltuielile de judecata?
2. executorul judecatoresc nu este obligat potrivit legii sa incerce receuperarea pe cale amiabila a creantei?
3. executorul judecatoresc poate urmari debitorul pentru o suma mai mare decat cea prevazuta in hotararea judecatoreasca?

va multumesc anticipat pentru raspunsuri.