Intr-adevar nu prea am cale de dialog cu oamenii astia.
Am incercat in seara asta sa depun o cerere scrisa in care am cerut sa mi se comunice situatia completa pe ultimii 3 ani cu restanta la cote si situatia penalitatilor insa am primit un refuz categoric de a mi se inregistra cererea.
O voi trimite prin posta cu confirmare de primire si voi completa cererea mea initiala cu solicitarea de a fi scutit de plata penalitatilor conform Legii 175/2010, la care voi anexa dovezi (cupon de pensie, somaj si adeverinta de salariu) cu privire la venitul net de cel mult 1000 lei.
Pb mea este ca nu stiu care este perioada pt care trebuie sa dovedesc acest venit net:
- anterior intrarii in vigoare a legii
- de la intrarea in vigoare pana cand fac cererea de scutire
- doar la momentul efectuarii cererii de scutire
- sau tb sa avem un venit net de cel mult 1000 lei pt toata perioada de 12 luni
Si daca reticenta asta continua nu ar fi mai bine ca sa-i dau eu in judecata inainte de expirarea celor 12 luni??
Mai ales avand in vedere faptul ca la casieria asociatiei nu mi se accepta sa platesc ce doresc eu (adica parte din restanta si intretinerea curenta) ci ceea ce doreste asociatia, adica o suma de bani ce reprezinta parte din restanta si penalitati, exclusa fiind intretinerea curenta.
Se face o cerere catre asociatie ca sa fim scutiti de plata penalitatilor si insotesc acte doveditoare cu privire la venitul net de cel mult 1000 lei pe membru de familie (cupon pensie, somaj, adeverinte de salariu cu venitul net).
Nedumerirea mea se refera la momentul la care trebuie indeplinita conditia obtinerii unui venit net de cel mult 1000 lei lunar pe membru de familie (avand in vedere ca veniturile pot fluctua in sus sau in jos):
- anterior intrarii in vigoare a legii
- dupa intrarea in vigoare a legii pana la momentul cererii de scutire
- doar la momentul cererii de scutire
- sau conditia venitului de cel mult 1000 lei trebuie sa se mentina pe toata durata celor 12 luni, respectiv in intervalul 20.07.2010-20.07.2011
Pe scurt situatia e urmatoarea:
Impreuna cu mama mea pensionata pe caz de boala si cu fratele meu avem, toti trei, un venit pe cap de familie de aproape 800 lei.
Din pacate eu cu fratele meu nu am avut in ultimii 2 ani venituri constante si am acumulat o datorie la intretinere de aproape 7.000 de lei (restanta si penalitati).
Mentionez ca penalitatile sunt de 0,2 % pe zi de intarziere.
In cuprinsul listei de intretinere in dreptul rubricii restante nu scrie decat "cote de contributie: 7000 lei", nu se specifica cat e restanta si cat penalitate.
Am aflat luna aceasta de legea 175 si le-am solicitat verbal dlui administrator si presedintelui:
- ca doresc sa beneficiez de aceasta lege si sa-mi spuna dansii ce documente tb sa prezint asociatiei pt a dovedi ca nu avem venituri mai mari de 1.000 lei pe cap de familie
- sa-mi specifice cat reprezinta fiecare datorie insa fara sa-mi arate vreun document mi-au zis ca sunt juma juma. Sincer nu stiu ce documente sa cer in scris asociatiei ca sa aflu exact cat e suma restanta si cat e penalitatea.
- luand de bune afirmatiile lor, le-am spus ca doresc sa platesc, conform noii legi, o parte din suma restanta si intretinerea la zi (500 de lei penalitati din totalul de 3500 si 200 intretinerea la zi). Dansiil mi-au raspuns ca ei nu-mi incaseaza suma respectiva decat daca se trece pe chitanta o parte din suma ca plata penalitati. Si ca oricum fara normele de aplicare ei nu aplica nicio lege. Si cam aici s-a terminat discutia.
1. Ce ma sfatuiti sa fac fiindca dorim sa beneficiem de aceasta lege insa administratorul si presedintele hotararasc dupa bunul lor plac si ne refuza plata conform noii legi?
2. Cum sa procedez ca sa fac plata restantei si intretinerii la zi, fara plata penalitatilor?
3. Si ce sa facem in situatia in care asociatia refuzand sa incaseze sumele de bani reprezentand restanta si penalitati , se va mari restanta, dar mai ales penalitatile si astfel datoria totala se va mari?
4. Este posibil ca prin normele de aplicare la aceasta lege 175 (am citit pe net comentarii despre acest subiect ca e o lege populista si ca se va corecta situatia prin aceste norme) sa ni se inrautatesca situatia, adica sa nu mai fim scutiti de plata penalitatilor pt restantele avute?
Le multumesc anticipat celor ce vor avea rabdarea de a citi acest mesaj si desigur celor care vor avea amabilitatea de a da unele raspunsuri.
Ce poate sa faca faca proprietarul daca asociatia refuza scutirea de plata penalitatilor, in situatia in care legea nu e aplicabila pt penalitatile restante ramase de platit?