avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1035 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Legea 175 privind penalitatile
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Legea 175 privind penalitatile

Buna ziua,
In decursul timpului am reusit sa adunam la intretinere o datorie de 2700 lei si penalitati de 2800. Acum 2 luni am facut un efort (imprumut) si am achitat restanta la intretinere, ramanand penalitatile de 2800 lei.
Ca si venit pe membru de familie avem sub 1000 de lei.
Conform noi legi , 175 / 2010, mi se pot sterge penalitatile?

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ogra , utilizator 21:23, 18 Octombrie 2011
Penalizarile restante ramase de platit nu intra in obiectivul legii 175/2010.
Numai restantele la cote.
Legea 175/2010 se refera la scutirea de plata a penalizarilor pentru proprietarii care-si achita restantele in termen de 12 luni:
Art. II spune:
Proprietarii care isi achita integral cotele de contributie la cheltuielile asociatiilor de proprietari in termen de 12 luni de la data intrarii in vigoare a prezentei legi vor fi scutiti de la plata penalitatilor generate de suma restanta cu titlu de baza
.
Pentru ca legea 175/2010 este inca neclara si deocamdata fara norme de aplicare, puteti sa colaborati cu cei din conducerea asociatiei si sa incercati a scapa de plata penalizarilor. Intrebati la asociatie daca asociatia are penalizari de plata catre furniozori. In situatia in care asociatia are de plata penalizari catre un furnizor, impreuna cu presedintele si administratorul intocmiti un dosarel cu cererea dv de scutire, dovada sau declaratia dv de venit, cererea asociatie de radiere a penalizarilor catre furnizor, copii ale actului de identitate ale dv, copii ale listelor de plata, specificarea de la asociatie ca ati achitat debitul...
Cu acestea mergeti impreuna cu administratorul sau presedintele la furnizor. Depuneti actele si mai asteptati. Daca or sa solicite si alte documente o sa le duceti. Poate vor raspunde pozitiv si vor sterge 2800 lei din penalizarile ce ar trebui sa le plateasca asociatia. Atunci si asociatia poate sa le anuleze pe ale dv fara probleme pentru ca nu are nimeni nimic de pierdut.
Explicati acest rationament celor din conducerea asociatiei ca asa scapa si asociatia de penalizari si dumneavoastra.
Va multumesc
Si daca asociatia nu are datorii la furnizori??

Ce poate sa faca faca proprietarul daca asociatia refuza scutirea de plata penalitatilor, in situatia in care legea nu e aplicabila pt penalitatile restante ramase de platit?
Ultima modificare: Miercuri, 18 August 2010
dcatalin0790, utilizator
Si ce daca asociatia nu are datorii catre furnizori!? Felicitari celor care conduc si administreaza asociatia.
Legea este aplicabila dar si interpretarea este greoaie. Proprietarul care are restante si penalizari ar trebui sa mearga cu bani la asociatie si sa achite intergral restantele, fondurile, reparatiile... Pentru penalizari sa faca o cerere catre presedintele asociatiei in care sa arate ca, in conformitate cu legea 175/2010, achitand debitul trebuie sa fie scutit de plata penalizarilor. Anexati la cerere dovada veniturilor membrilor familiei. Eu as solicita restantierului sa aduca fise de venit de la finante pentru fiecare membru al familiei, adeverinte de salarii, cupon de pensii sau alte dovezi de la caz la caz. Daca restantierul se incadreaza ca venituri pe numar de persoane aflate in evidenta asociatiei pentru perioada cat acesta a facut restantele, in prima sedinta de comitet as propune anularea penalizarilor.
Repet: sa achite intergral, sa aiba venituri sub 1000 lei.

Alte discuții în legătură

Legea 175 este aplicabila? ionescu teodosie ionescu teodosie Legea 175/2010 este aplicabila si retroactiv mai precis persoanelor cu dotorii istorice anterioare datei intrarii in vigoare a legii? Daca nu exista norme ... (vezi toată discuția)
Penalitati conform 175/2010 PROPIETARap PROPIETARap 1) Proprietarii care isi achita integral cotele de contributie la cheltuielile asociatiilor de proprietari in termen de 12 luni de la data intrarii in vigoare ... (vezi toată discuția)
Penalizari anca fliurt anca fliurt la plata restantei ramase daca se achita integral se sterg penalitatile?' (vezi toată discuția)