dcatalin0790 a scris:
Intr-adevar nu prea am cale de dialog cu oamenii astia.
Am incercat in seara asta sa depun o cerere scrisa in care am cerut sa mi se comunice situatia completa pe ultimii 3 ani cu restanta la cote si situatia penalitatilor insa am primit un refuz categoric de a mi se inregistra cererea.
O voi trimite prin posta cu confirmare de primire si voi completa cererea mea initiala cu solicitarea de a fi scutit de plata penalitatilor conform Legii 175/2010, la care voi anexa dovezi (cupon de pensie, somaj si adeverinta de salariu) cu privire la venitul net de cel mult 1000 lei.
Pb mea este ca nu stiu care este perioada pt care trebuie sa dovedesc acest venit net:
- anterior intrarii in vigoare a legii
- de la intrarea in vigoare pana cand fac cererea de scutire
- doar la momentul efectuarii cererii de scutire
- sau tb sa avem un venit net de cel mult 1000 lei pt toata perioada de 12 luni
Si daca reticenta asta continua nu ar fi mai bine ca sa-i dau eu in judecata inainte de expirarea celor 12 luni??
Mai ales avand in vedere faptul ca la casieria asociatiei nu mi se accepta sa platesc ce doresc eu (adica parte din restanta si intretinerea curenta) ci ceea ce doreste asociatia, adica o suma de bani ce reprezinta parte din restanta si penalitati, exclusa fiind intretinerea curenta.
Scutirea penalitatilor se face strict de la data intrarii in vigoare a prezentei legi. Efectele legii nu se aplica retroactiv.
Insa, aveti grija ca, pentru a fi scutit exista o conditie de baza,
sa achitati integral cotele de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari in termen de 12 luni de la data intrarii in vigoare a prezentei legi.
Cat despre refuzul de a va incasa banii, puteti sesiza departamentul specializat din cadrul primariei de care apartineti.
Si este corect sa va aparati drepturile, atata timp cat alte persoane savarsesc abuzuri de acet gen.