Cred ca toata lumea a auzit de legea 175/16.07.2010 ..ei bine si eu doresc sa pot beneficia de aceasta lege dar ma lovesc de foarte multe bariere din partea conducerii asociatiei...mi se invoca diferite motive ...cum ar fi : faptul k legea este neaplicabila.Eu am avut 4300 de ron datorii catre intretinere si penalitati 2700 de ron ..de curand am platit suma restanta la intretinere dar mi se cere sa platesc si penalitatile deoarece nu sunt scutit absolut deloc prin nici o lege.Mai vreau sa precizez faptul k in cursul anului 2010 eu am avut venit familial (3 persoane) 1400 lei drept pentru care ma pot incadra si in situatia venitului sub 1000 de lei pe membru de familie. As dori daca ma poate ajuta cineva cu o sugestie ,un sfat, orice ma poate duce la eliminarea acestor penalitati.Ce acte mi-ar trebui pentru a beneficia de aceasta lege(referire la dosarul cu venitul sub 1000 de lei) VA MULTUMESC!
Am fost anuntat sa platesc penalitatile, dar din cauza problemlor financiare pe care le-am avut fiind somer ..atat eu cat si fiul meu..iar sotia casnica..va dati seama ca nu am putut face aceasta plata.Sa inteleg din raspunsul dumneavoastra ca doar, daca pot demonstra ca am un venit de sub 1000 ron pot sa beneficiez de anularea penalitatilor?
Conform legii, da, puteti beneficia de anularea penalizarilor.
Indepliniti una din conditii, din cate spuneti, adica ati achitat integral restantele in termen de 12 luni de la data intrarii in vigoare a legii.
Dar referitor la venituri aveti ceva de munac. Avand in vedere ca aceste restante le-ati acumulat intr-o perioada de mai multe luni in anul 2011, 2010 si poate 2009, ar trebui sa faceti dovada ca in fiecare din aceste luni in care nu ati achita cotele la asociatie, ati avut venituri sub 1000 lei/membru conform legii.
Apoi, avand aceste dovezi, colaborati cu presedintele asociatiei si intocmiti un dosar (unul, doua, trei exemplare) pe care asociatia sa-l inainteze catre furnizorii de utilitati si servicii carora asociatia trebuie sa le plateasac penalizarile respective.
Cu adrese de inaintare catre acestia, aratand concret situatia si precizarile din lege solicitati alaturi de asociatie ca aceste firme sa anuleze penalizarile catre asociatie.
Dupa analizare acestor solicitari de catre furnizori, este posibil ca asociatia sa primeasca facturi de anulare a penalizarilor (in rosu, stornare...) pentru sumele concret prevazute in dosarul dumneavoastra. Asociatia le va opera in evidenta contabila, anuland concomitent si penalizarile dumneavoastra.
Legea 175/16.07.2010
hriscu
Buna ziua. Am si eu nevoie de un raspuns de la o persoana avizata. Suntem o familie alcatuita din 2 persoane: mama (pensionara cu un venit de 766 lei/luna) si ... (vezi toată discuția)