avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 313 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Legea 175/16.07.2010
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Legea 175/16.07.2010

Buna ziua. Am si eu nevoie de un raspuns de la o persoana avizata. Suntem o familie alcatuita din 2 persoane: mama (pensionara cu un venit de 766 lei/luna) si fiu (student cu o pensie de intretinere de 175 lei/luna) cu un venit net de 470,5 lei/luna pe membru de familie. Legea 175/16.07.2010 se refera la scutirea penalitatilor, daca se platesc sumele restante (la familiile unde membrii au un venit de sub 1000 lei). Sumele restante care le aveam catre asociatia de proprietari au fost achitate de acum un an, dar am ramas cu penalizarile de 2500 lei. Legea aceasta taie penalizarile chiar daca la sume restante e trecut 0 lei?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 12:17, 15 Decembrie 2010
De penalizarile care v-au ramas in restanta nu sunteti scutiti daca pana la 20.07.2010 nu aveati restante la cotele de intretinere.

Penalizarile sunt anterioare sumelor la care face referire legea 175/2010.
Buna ziua!Am stat in chirie cu contract incheiat la ANAF!
Legea 175/2010 se aplica si chiriasilor?
Suma restanta e de 1600 lei iar restantele sunt de 2000 lei!
Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Miercuri, 15 Decembrie 2010
gazaaa, utilizator
Legea 175/2010 se aplica proprietarilor si chiriasilor in condominiile proprietate a autoritatilor, nu persoanelor fizice.
Art. II. — (1) Proprietarii care isi achita integral cotele de contributie la cheltuielile asociatiilor de proprietari in termen de 12 luni de la data intrarii in vigoare a prezentei legi vor fi scutiti de la plata penalitatilor generate de suma restanta cu titlu de baza. Prin cotele de contributie la cheltuielile asociatiilor de proprietari se intelege datoria cu titlu de baza fara suma rezultata din penalitati.
(2) Prevederile alin. (1) se aplica si chiriasilor care detin spatiu locativ in baza unui contract de inchiriere cu autoritatile administratiei publice locale, centrale sau cu orice institutie a statului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 175 privind penalitatile galmi galmi Buna ziua, In decursul timpului am reusit sa adunam la intretinere o datorie de 2700 lei si penalitati de 2800. Acum 2 luni am facut un efort (imprumut) si am ... (vezi toată discuția)
Penalitati de intarziere remus388 remus388 In cazul in care Adunare Generala a Proprietarilor a stabilit aplicarea de penalitati pt intarziere peste penalitatile aplicate de catre furnizor, in ... (vezi toată discuția)
Aplicare legea 175/2010 despre datornicii la intretinere iapost iapost Buna ziua, sunt cenzor la o asociatie de proprietari care are urmatoarea problema: + avem un datornic care a ajuns acum in decembrie 2010 la fabuloasa suma ... (vezi toată discuția)