avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... penalitati de intarziere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

penalitati de intarziere

In cazul in care Adunare Generala a Proprietarilor a stabilit aplicarea de penalitati pt intarziere peste penalitatile aplicate de catre furnizor, in situatia in care vrea sa renunte la aplicarea acestor penaliti, cum se poate lua aceasta hotarare, tot prin convocarea unei Adunari Generale?
Vrem sa renuntam la aceste penalitati pt. a fi in conformitate cu Legea 175/2010
Cu privire la penalitatile aplicate de catre furnizori , consider ca ei, furnizorii sun singuri in masura sa renunte la aplicarea rezpectivelor penalitati .
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 14:23, 16 Noiembrie 2010
Daca adunarea generala a dispus prin votul participantilor aplicarea de penalitati, la o anume valoare,se impune ca tot adunarea generala la proxima convocare sa ia in discutie micsorarea valorii penalitatilor
Comitetul executiv stabileste sistemul de penalizari al asociatiei, conform legii 230/2007.

In acest sistem, maximul admis pentru procentul de penalizare este 0,2% / zi. Din aceasta suma stransa se platesc penalizarile la furnizori si ce ramane se depune in fondul de penalizari al asociatiei si se foloseste pentru diverse lucrari de intretinere sau reparatii ale condominiului sau pentru cheltuieli administrative.

Legea 175/2010 se refera la scutirea de penalizari numai pentru perioada de un an de zile cuprinsa intre 20.07.2010 - 20.07.2011 si numai pentru persoanele care indeplinesc conditiile de venit de sub 1000 lei / luna / membru de familie (persoana singura).
Legea aceasta nu este valabila pentru o persoana cu un venit mai mare decat 1000 lei sau pentru o persoana care nu-si poate dovedi venitul.

Legea 175/2010 se aplica personalizat pe anumiti restantieri, nu pe intreaga asociatie.
Stabilirea unui sistem de penalizari este un lucru serios si nu e de joaca, acu' il facem, maine il desfacem...ca poimaine il facem iarasi......!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalizare SimonaBardea SimonaBardea Buna ziua! 1.Am platit la furnizorul de apa rece penalitati la o factura, este normal atata timp cat eu nu mai incasez penalitati la proprietari conform ... (vezi toată discuția)
Penalitatile se sterg integral ? ovi47 ovi47 Buna ziua Va rog sa-mi raspundeti daca,in cazul achitarii integrale a restantelor la plata intretinerii(acumulate cam in 2 ani),restantele sunt sterse ... (vezi toată discuția)
Legea 175 este aplicabila? ionescu teodosie ionescu teodosie Legea 175/2010 este aplicabila si retroactiv mai precis persoanelor cu dotorii istorice anterioare datei intrarii in vigoare a legii? Daca nu exista norme ... (vezi toată discuția)