avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Penalizare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Penalizare

Buna ziua!

1.Am platit la furnizorul de apa rece penalitati la o factura, este normal atata timp cat eu nu mai incasez penalitati la proprietari conform legii 175 ? Dar nu au aparut normele de aplicare sa vedem cum ne justificam noi ca asociatie catre furnizor.
Ei de ce incaseaza penalitati? Noi de unde recuperam aceste penalitati?

2. Noi am dorit sa incasam contract cu furnizorul de apa rece pe fiecare contor in parte(asa procedeaza cei de la gaze), nu unul singur pe asociatie dar ei spun ca nu se poate si imi dau art 260 alin 5 din hotararea 320/2007, dar din ce inteleg eu nu specifica faptul ca nu pot incheia mai multe contracte cu asociatia.

Acesta este raspunsul lor.
Conform prevederilor art. 206 alin. (5) din Regulamentul serviciului public de alimentare cu apa si de canalizare, aprobat prin Hotararea nr. 320/ 2007 a Consiliului Local Ploiesti "Pentru utilizatorii casnici care locuiesc in condominii de tipul bloc de locuinte cu mai multe scari sau tronsoane [...] contractul se incheie cu asociatia de proprietari legal constituita".

Multam!
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 07:19, 8 Septembrie 2010
Furnizorul de apa va percepe penalizari in virtutea contractului.
Dv., la bloc incasati penalizari de la restantieri. Daca vreti sa tineti cont de legea 175/2010, atunci incasati numai de la restantierii care nu indeplinesc conditia de venit.
Si apropo, cum verificati dv. venitul celor care eventual s-ar putea bucura de avantajele acestei legi?
SimonaBardea a scris:
Am platit la furnizorul de apa rece penalitati la o factura, este normal atata timp cat eu nu mai incasez penalitati la proprietari conform legii 175 ? Dar nu au aparut normele de aplicare sa vedem cum ne justificam noi ca asociatie catre furnizor.
Ei de ce incaseaza penalitati? Noi de unde recuperam aceste penalitati?

Se pare ca ati gresit de 2 ori:
- nu trebuia sa platiti penalizari la furnizori
- trebuia sa incasati penalizari de la restantieri
Norme nu sunt nici pentru dv, nici pentru furnizor si nuci pentru restantieri. Daca furnizorul nu aplica legea, pentru ca nu sunt norme, dv de ce aplicati legea fara norme?
Dar se poate rezolva daca actionati logic. Restantierii care vor sa nu mai plateasca penalizarile, trebuiesc indrumati sa depuna o cerere la asociatie, sa aduca dovada ca au venituri sub 1000 lei pentru perioada cat au acumulat restante. Asociatia intocmeste un dosar cu acestea, face copii, adresa catre furnizori prin care solicita anularea penalizarilor. Cand furnizorii vor anula penalizarile catre asociatie atunci si asociatia va anula penalizarile restantierilor care indeplinesc conditiile legale.
Pana atunci calculati in continuare penalizari, platiti cate ceva si la furnizori in functie de sumele ce le mai incasati ca penalizari.
Pina nu apar normele de aplicare, in baza caror inscrisuri legale putem recomanda asociatiilor sa intocmeasca dosare cu acte doveditoare ale veniturilor sub 1000 lei, ce fel de acte: talon pensie, somaj, adeverinta salariu, declaratie pe proprie raspundere, bursa, etc.
Cunoastem si avem experienta ajutoarelor de caldura, declaratii, in marea majoritate a cazurilor false, neverificate, cate anchete sociale sau facut.
In ce calitate asociatia solicita beneficiarului acte doveditoare, are cumva contrac cu instanta de judecata, sau cu biroul de asistenta sociala din cadrul primariei, ori cu circa financiara locala, ca sa preia obligatiile de servici ale persoanelor care se ocupa cu astfel de solicitari.
In fisa postului la administrator scrie ca el trebuie sa duca dosarul cu acte doveditoare la furnizor pentru scutire, el presteaza un servici pentru asoc, el nu are contract individual cu proprietarul.
Sunt furnizori care la randul lor au si ei alte contracte cu alti furnizori, sunt contracte private, cum sa ne anuleze ei penalizarile.
Maine, poimaine, daca vad ca merge si bunii platnici din asoc nu vor mai plati, deci nici salariile nu vor mai fi platite pentru lunile care au mai ramas din anul electoral al Legii 175.
Daca o sa cautati pe aceasta tema ce s-a mai scris, o sa gasiti ca am sugerat aceasta metoda cu cerere, dosar, furnizori... si chiar a mers, in sensul ca s-a obtinut anularea unor penalizari de la furnizori.

Referitor la norme, am raspuns prentru ca s-a amintit de ele, dar va rog sa cititi legea, asa cum a fost publicata si sa observati ca nu prevede nici un articol, asa cum am fost obisnuiti, ca se vor emite norme. Asa ca, eu cred ca legea se va aplica fara norme speciale.
Prin legea 175/2010 se modifica ceva din legea 230/2007, care are norme de aplicare prin HG 1588/2007. Asa ca avem si norme.
Iar cine vrea, poate! Cine nu vrea, nu poate chiar daca ar avea 10 norme de aplicare a legii sau 10 norme de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalitati intretinere alexandra-alex alexandra-alex Buna seara, am o nelamurire: sunt administrator la o asociatie si in anul 2009 am dat in judecata mai multe apartamente pentru neplata intretinerii. Am primit ... (vezi toată discuția)
Mai e valabil art 2 din legea 175/2010? paun rodica paun rodica mai e valabil art 2 din legea 175/2010 privind scutirea de la plata penalitati de intarziere? (vezi toată discuția)
Penalizari anca fliurt anca fliurt la plata restantei ramase daca se achita integral se sterg penalitatile?' (vezi toată discuția)