avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Activitate Aedrik

Activitate Aedrik

Răspuns la discuția TVA PFA norma fixa de venit
Va multumesc foarte mult pentru raspuns.Se poate sa-mi precizati si unde anume in lege se specifica aceste lucruri? Cei de la Circa Financiara se incurca in raspunsuri si nu reusesc sa inteleg foarte multe de la ei si nici nu stiu exact la ce litera din lege sa ma raportez.

Cu multumiri,

Aedrik




Răspuns la discuția TVA PFA norma fixa de venit
Buna ziua,

Sunt in situatia in care mai am putin si depasesc plafonul de 119.000. In acel moment am inteles ca trebuie sa ma declar platitor de TVA. Ce se intampla din acel moment dpdv taxe? Platesc impozit+CASS tot la norma de venit sau la venitul lunar ?
Trebuie sa-mi tin contabilitate primara?

Multumesc anticipat!
Asta in conditiile actuale. Dar odata cu implementarea modificarilor aduse de catre legea Dialogului Social? In aceasta situatie mai suntem sub incidenta CCM-ului?
Buna ziua,

Ma intereseaza sa aflu aplicabilitatea CCM la nivel de ramura Comert. Daca in el este specificat ca se aplica:
” a) pentru toti salariaţii încadraţi în toate unităţile din ramura comerţ pentru care s-a încheiat prezentul contract colectiv de muncă, indiferent de forma de capital social (de stat sau privat, român sau străin/mixt), care sunt prezentate în Anexa nr. 3 la prezentul contract, sau dacă au ca domeniu principal de activitate comerţul, alimentaţia publică, distribuţia, închirierea bunurilor imobiliare proprii, jocurile de noroc şi pariurile, conform codurilor CAEN: 45, 46, 47, 56, 68.2, 92;”
Iar in Legea Dialogului Social se specifica la art. 133 Clauzele contractelor colective de munca produc efecte dupa cum urmeaza:
c) pentru toti angajatii incadrati in unitatile din sectorul de activitate pentru care s-a incheiat contractul colectiv de munca si care fac parte din organizatiile patronale semnatare ale contractului.

Compania la care lucrez este in domeniul comertului dar nu facem parte din organizatiile patronale semnatare. In aceste conditii mai suntem sub incidenta CCM la nivel de comert?
Multumesc frumos de raspuns.

Cu respect.