avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 963 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Valabilitate CCM la nivel de ramura Comert
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Valabilitate CCM la nivel de ramura Comert

Buna ziua,

Ma intereseaza sa aflu aplicabilitatea CCM la nivel de ramura Comert. Daca in el este specificat ca se aplica:
” a) pentru toti salariaţii încadraţi în toate unităţile din ramura comerţ pentru care s-a încheiat prezentul contract colectiv de muncă, indiferent de forma de capital social (de stat sau privat, român sau străin/mixt), care sunt prezentate în Anexa nr. 3 la prezentul contract, sau dacă au ca domeniu principal de activitate comerţul, alimentaţia publică, distribuţia, închirierea bunurilor imobiliare proprii, jocurile de noroc şi pariurile, conform codurilor CAEN: 45, 46, 47, 56, 68.2, 92;”
Iar in Legea Dialogului Social se specifica la art. 133 Clauzele contractelor colective de munca produc efecte dupa cum urmeaza:
c) pentru toti angajatii incadrati in unitatile din sectorul de activitate pentru care s-a incheiat contractul colectiv de munca si care fac parte din organizatiile patronale semnatare ale contractului.

Compania la care lucrez este in domeniul comertului dar nu facem parte din organizatiile patronale semnatare. In aceste conditii mai suntem sub incidenta CCM la nivel de comert?
Multumesc frumos de raspuns.

Cu respect.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:53, 29 Aprilie 2011
daca societatea nu face parte din organizatiile patronale semnatare ale contractului
dar are unul din codurile caen mentionate se afla sub incidenta ccm la nivel comert.
Asta in conditiile actuale. Dar odata cu implementarea modificarilor aduse de catre legea Dialogului Social? In aceasta situatie mai suntem sub incidenta CCM-ului?
Aedrik a scris:

Asta in conditiile actuale. Dar odata cu implementarea modificarilor aduse de catre legea Dialogului Social? In aceasta situatie mai suntem sub incidenta CCM-ului?


Dati stabilit deja ca sunt aplicabile dispozitiile acestui CCM , atunci va veti supune acestor dispozitii pana la iesirea din vigoare a acestui CCM

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ccm pe ramura comert beatrice culda beatrice culda Buna ziua, Stiind prevederile CCM pe ramura Comert care mai este in vigoare pana la incheierea unui nou contract: \" [i]Art. 3. - (1) Clauzele ... (vezi toată discuția)
Exista ccm ramura comert 2011? danuttunad danuttunad Buna seara, Ceea ce am putut gasi a fost,Contract colectiv de muncă la nivelul Ramurii Comerţ pe anul 2010 inregistrat la Ministerul Muncii, Familiei şi ... (vezi toată discuția)
Contract colectiv de munca anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema : contractul colectiv de munca la nivel de ramura se aplica la activitatea principala (caen 4941 ... (vezi toată discuția)