avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA PFA norma fixa de venit
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA PFA norma fixa de venit

buna ziua,

la un PFA cu norma fixa de venit, de curand platitor de TVA. Am dreptul sa imi deduc vreo cheltuiala din TVA-ul care urmeaza sa-l dau catre stat? un laptop de ex.

Multumesc,
Marian
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 09:59, 9 Iulie 2011
Da,daca este achizitionat dupa ce ati devenit platitor de TVA si daca a fost achizitionat in scopul desfasurarii activitatii(TVA-ul aferent se deduce nu cheltuiala).
Buna ziua,

Sunt in situatia in care mai am putin si depasesc plafonul de 119.000. In acel moment am inteles ca trebuie sa ma declar platitor de TVA. Ce se intampla din acel moment dpdv taxe? Platesc impozit+CASS tot la norma de venit sau la venitul lunar ?
Trebuie sa-mi tin contabilitate primara?

Multumesc anticipat!
Cand depasiti plafonul de 119.000 va declarati platitor de TVA si sunteti obligat sa completati jurnalele de TVA de vanzari si cumparari.
Eu stiu ca impozitul si CASS-ul de platesc la norma de venit.
Nu sunteti obligat sa aveti contabilitate primara,dar trebuie sa depuneti decontul de TVA(300 - lunar sau trimestrial),semestrial declaratia 394 si anual declaratia 392.
Mult succes.
Va multumesc foarte mult pentru raspuns.Se poate sa-mi precizati si unde anume in lege se specifica aceste lucruri? Cei de la Circa Financiara se incurca in raspunsuri si nu reusesc sa inteleg foarte multe de la ei si nici nu stiu exact la ce litera din lege sa ma raportez.

Cu multumiri,

Aedrik




Ultima modificare: Vineri, 8 Iulie 2011
Aedrik, utilizator
impozitul pe venit si tva sunt doua chestiuni diferite.
daca dvs. sunteti impus la norma de venit si deveniti platitor de tva prin depasirea plafonolui de 119.000 lei, toate contributiile sociale se platesc la nivelul normei de venit, indiferent de cuantumul real al venitului realizat.
cei impusi la norma de venit nu au obligatia de a conduce contabilitate in partida simpla, dar au obligatia de a inregistra in jurnalul de vanzari si cumparari toate opartiunile si de a depune toate declaratiile specifice unui platitor de tva.
baza legala: art. 49, art. 152 cod fiscal, pct. 62 din normele metodologice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intreprindere individuala neculaiemilian neculaiemilian Daca am o i.i cu norma de venit unde am inteles ca nu este obligatorie contabilitatea mai este necesar pe linga acel registru de incasari si plati si registru ... (vezi toată discuția)
Intreprindere individuala - norma de venit neplatitor tva adrian1965 adrian1965 1.In afara de registru jurnal de incasari si plati,mai tb.si :(jurnal vinzari si cumparari ... (vezi toată discuția)
Pfa-392 danabobo danabobo Buna,un pfa care are ca domeniu de activitate transport taxi,nu este platitor de tva,trebuie sa depuna decl.392 pt anul 2010 conform noilor modificari? Si daca ... (vezi toată discuția)