avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1047 soluții astăzi
Forum Activitate Theostat

Activitate Theostat

Discuție Neplata arendei
Sunt proprietarul a cca.5 ha teren agricol si am incheiat, conf. legii, un Contract de arendare cu un arendas, persoana fizica.

De 2 ani agricoli (2009 si 2010) arendasul nu a platit arenda motivand ca nu are bani, desi a recunoscut ca a vandut produsele recoltate.

Care ar fi mijloacele prin care acesta poate fi convins / constrans etc. pentru a plati sumele cuvenite?

Daca doresc sa reziliez contractul, care ar fitextul pe care trebuie sa-l contina notificarea? Se trimite prin posta cu aviz de primire?

Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Răspuns la discuția pensie si salar
tudorvaleriu a scris:

1. Cel mai "oficial" raspuns ar fi cel de la Casa de Pensii care va plateste pensia lunara.
2. Ar fi interesant raspunsul Casei de Pensii (!?). Poate il publicati si pe forum.

Aveti dreptate. Este vina mea. Am uitat sa va spun ca am depus deja si o cerere de clarificare la Casa de Pensii. Nu am inca un raspuns oficial. Desigur voi posta aici raspunsul.

Multumesc.
tudorvaleriu a scris:

Theostat:
1. Aveti dreptate si dvs. dar legiuitorul nostru (ca intotdeauna) emite legi pe fuga, fara sa coroboreze acestea cu alte legi care ar fi trebuit sa sufere modificari.
2. Cum Legea 19/2000 nu a fost modificata, nu vad de ce nu ar putea fi aplicata asa cum spune art.92(1), lit.b).

Multumesc mult pentru raspunsul prompt.

tudorvaleriu a scris:

Theostat:
1. Aveti dreptate si dvs. dar legiuitorul nostru (ca intotdeauna) emite legi pe fuga, fara sa coroboreze acestea cu alte legi care ar fi trebuit sa sufere modificari.
2. Cum Legea 19/2000 nu a fost modificata, nu vad de ce nu ar putea fi aplicata asa cum spune art.92(1), lit.b).

Multumesc mult pentru raspunsul prompt.

Sunt convins ca aveti dreptate. Imi este insa teama sa nu ”calc stramb” si sa mi se opreasca pensia. Asi avea nevoie de un raspuns ”oficial” din partea autoritatilor. Dupa capul meu m-am adresat Administratiei Financiare Sector 2 (unde locuiesc). Puteti sa-mi comunicati daca este corect sau trebuie sa ma adresez in alta parte? (sunt presat de timp).

Va multumesc anticipat pentru raspuns.
In cazul pensiei anticipate partiale, inteleg ca asi putea incheia, ocazional, o conventie civila (cu achitarea tuturor taxelor catre stat).

Dar, mai este valabil acest lucru in conditiile modificarilor aparute la Codul Fiscal, care am inteles ca prevede plata CAS si ajutorul de somaj pentru conventia civila?

Nu cumva plata acestor taxe face ca o conventia civila sa fie asimilata cu un venit salarial si implicit sa duca la anularea pensiei anticipate partiale?