avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1003 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Neplata arendei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Neplata arendei

Sunt proprietarul a cca.5 ha teren agricol si am incheiat, conf. legii, un Contract de arendare cu un arendas, persoana fizica.

De 2 ani agricoli (2009 si 2010) arendasul nu a platit arenda motivand ca nu are bani, desi a recunoscut ca a vandut produsele recoltate.

Care ar fi mijloacele prin care acesta poate fi convins / constrans etc. pentru a plati sumele cuvenite?

Daca doresc sa reziliez contractul, care ar fitextul pe care trebuie sa-l contina notificarea? Se trimite prin posta cu aviz de primire?

Va multumesc anticipat pentru raspuns.

Alte discuții în legătură

Proprietarii coproprietari ai contractului de arenda popescumariaioana popescumariaioana Buna seara. Am si eu cateva nedumeriri si pana acum nu am obtinut o parere unanima. Va rog sa ma indrumati. Detin o mica asociatie agricola de 170 de ha de ... (vezi toată discuția)
Contract de arenda reziliat rolex rolex Un proprietar si/a arendat terenul arabil -10 ha- unei societati comerciale printr-un contract de arenda autentificat la notariat. In contract este mentionat ... (vezi toată discuția)
Contract de arendare vichi_90 vichi_90 Buna ziua In anul 2006 am incheiat un contract de arendare cu o S.C. Acest contract a fost onorat doar pt. recolta din 2007 si asta doar cu o treime din ... (vezi toată discuția)