avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 115 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de arenda reziliat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de arenda reziliat

Un proprietar si/a arendat terenul arabil -10 ha- unei societati comerciale printr-un contract de arenda autentificat la notariat. In contract este mentionat ca este titlu executoriu. O clauza prevede ca daca arendasul nu plateste arenda pana la 15 septembrie arendatorul poate unilateral sa rezilieze contaxtul de arenda notificandu-l pe arendas prin executorul judecatoresc indiferent daca ulterior plateste sau nu arenda.
Arendasul recidivand in plata arenzii arendatorul l/a notificat prin executor ca contractul a fost reziliat.
Inaintand contractul judecatoriei pentru a fi investit cu formula executorie instanta a resopins investirea motivand ca contractul este autentificat si constituie titlu executoriu.
Primaria care a inregistrat contractul refuza sa anuleze rezilierea si sa inregistreye un nou contract solicitand indicarea bazei legale din Codul civil care a stat la baza rezilierii.
Care este procedura de urmat ?

Alte discuții în legătură

Procedura notificare rolex rolex Un contract de arenda autentificat la notariat si care cre mentiunea ca constituie titlu executoriu are o clauza prin care se stipuleaza faptul ca daca ... (vezi toată discuția)
Procedura in instanta rolex rolex O persoana a incheiat un contract de arenda autentificat la notariat, cu mentiunea ca, constituie titlu executoriu care are una din clauze faptul ca daca ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract arendare kero kero Mama mea a decedat in aprilie si avea 10 Ha teren dat in arenda unui prieten. Timp de 3 ani nu a mai primit nimic de la el iar acum cand am mers la el la fel ... (vezi toată discuția)