avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1375 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... PROCEDURA IN INSTANTA
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

PROCEDURA IN INSTANTA

O persoana a incheiat un contract de arenda autentificat la notariat, cu mentiunea ca, constituie titlu executoriu care are una din clauze faptul ca daca arendasul nu achita arenda la data stipulata in contract, arendatorul poate rezilia unilateral contractul prin notificare prin executorul judecatoresc.
Arena a platit/o in urma executarii silite. Notificarea trimisa prin posta cu confirmare de catre executor privind rezilierea contractului arendasul refuza sa o primeasca. Plicul s/a intors inapoi la executor cu mentiunea ca destinatarul nu a ridicat notificarea recomandata.
Executorul spune ca nu are o alta procedura.
Arendasul spune ca nu are notificarea si a continuat sa are terenul.
Intrebarea este cum sa se procedeze in continuare ?
Ce trebuie sa mai faca executorul ?
Se poate formula o actiune in instanta prin care instanta sa constate ca respectivul contract este reziliat ?
Cel mai recent răspuns: n53 , utilizator 12:02, 11 Decembrie 2012
s-ar mai putea face câte ceva :
1) executorul întocmeşte şi înregistrează cu număr de înregistrare un P.V de constatare a refuzului de către arendaş a primirii plicului executorului cu Notificarea sa privind rezilierea unilaterală potrivit punctului "X" din Contractul de arendă şi îndosariază plicul nedesfăcut ;
2) executorul, la cererea dvs., vă eliberează un exemplar din PV înregistrat+o copie a plicului cu menţiunile Poştei de refuz ridicare de către destinatarul arendaş ;
3) formulaţi o Plângere Penală (în 2 exemplare, opriţi unul) împotriva fostului arendaş pt tulburare de posesie, violare proprietăţii private, ocupare abuzivă etc etc la care anexaţi probe : o copie a Contractului de arendare şi subliniaţi condiţiile de reziliere ; o copie a Notificării arendaşului (o solicitaţi executorului de la dosar) ; o copie a P.V de refuz primire Notificare de către fostul arendaş ; o copie a plicului refuzat de arendaş cu menţiunea de refuz a Poştei.Depuneţi poştal-recomandat cu Confirmare de primire către Poliţia/Secţia de Poliţie de care aparţineţi, toate acestea şi aşteptaţi să fiţi chemat a susţine plângerea printr-o declaraţie dată poliţiei.Vă puteţi constitui şi ca parte vătămată şi solicita daune etc etc fostului arendaş într-un viitor proces penal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Notificare prin executor esuata rolex rolex In conformitate cu clauzele unui contract de arenda intocmit in forma autentica la notar este stipulat ca in cazul neplatii arenzii la data stabilita ... (vezi toată discuția)
Procedura notificare rolex rolex Un contract de arenda autentificat la notariat si care cre mentiunea ca constituie titlu executoriu are o clauza prin care se stipuleaza faptul ca daca ... (vezi toată discuția)
Contract de arenda reziliat rolex rolex Un proprietar si/a arendat terenul arabil -10 ha- unei societati comerciale printr-un contract de arenda autentificat la notariat. In contract este mentionat ... (vezi toată discuția)