avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proprietarii coproprietari ai contractului de arenda
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proprietarii coproprietari ai contractului de arenda

Buna seara. Am si eu cateva nedumeriri si pana acum nu am obtinut o parere unanima. Va rog sa ma indrumati. Detin o mica asociatie agricola de 170 de ha de teren agricol. Ma confrunt cu urmatoarele situatii:
1) vin la mine persoane cu un titlu de proprietate, spre a incheia un contractde arenda, care apartine parintilor decedati si nu au dezbatut succesiunea. (au calitatea de parti in contract d.p.d.v. legal)

2) pe parscurs mai apar frati care nu stiu de contractul de arenda sau care vor si ei o cota din produsele stabilite si persoanele cu care am incheiat contractul au ascuns existenta celorlalti coproprietari (pot rezilia acestia contractul pe motiv ca nu au fost de acord cu contractul sau nu fac si ei parte din acesta?)

3) proprietari care doresc sa rezilieze contractul de arenda facut cu alti fermieri pentru a-mi transfera mie terenul si sunt impiedicati de catre acei arendasi, sa o faca. (notificarea data prin executor tine loc de ”notificarea” ceruta de Codul civil care spune ca arenda poate fi denuntata cu un an inainte pentru terenurile cu destinatie agricola..etc?

Practic regimul coproprietatii imi pune multe intrebari precum si situatiile in care am un titlu de proprietate pe Popescu dar la mine vine Ionescu sa incheie contract si aflu ca mai sunt 4 Ionescu care au aceleasi drepturi. Va multumesc.
Cu stima!

Alte discuții în legătură

Contract de arenda reziliat rolex rolex Un proprietar si/a arendat terenul arabil -10 ha- unei societati comerciale printr-un contract de arenda autentificat la notariat. In contract este mentionat ... (vezi toată discuția)
Neplata arendei Theostat Theostat Sunt proprietarul a cca.5 ha teren agricol si am incheiat, conf. legii, un Contract de arendare cu un arendas, persoana fizica. De 2 ani agricoli (2009 si ... (vezi toată discuția)
Buna seara . va expun si eu urmatoarea situatie: un titlu de ... Dreaan Dreaan Buna seara . Va expun si eu urmatoarea situatie: Un titlu de proprietate pe un teren agricol cu 5 persoane trecute in el. Tatal meu, bunicul ( parintele lui ... (vezi toată discuția)