avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara . Va expun si eu urmatoarea situatie: Un ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara . Va expun si eu urmatoarea situatie: Un titlu de ...

Buna seara . Va expun si eu urmatoarea situatie: Un titlu de proprietate pe un teren agricol cu 5 persoane trecute in el. Tatal meu, bunicul ( parintele lui tata) si inca 3 rude. Se poate incheia un contract de arenda intre bunica mea si un anumit arendas? Am aflat de existenta unui contract de arenda, incheiat in anul 2017 pe o perioada de 12 ani , titular fiind bunica. Mentionez ca nu este dezbatuta succesiunea. Este posibil? Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Dreaan , utilizator 12:19, 29 Martie 2022
Este.
Ca cei de pe la Primarii nu prea își pun aceste probleme.

raluk0207 a scris:

Este.
Ca cei de pe la Primarii nu prea își pun aceste probleme.

Si cum putem rezilia acest contract?
Dezbateti succesiunea/succesiunile și reziliati-l în calitate de proprietari.
Ok. Avand in vedere ca nu s-a dezbatut succesiunea am crezut ca se poate face un contract de arendare pe o perioada de maxim 3 ani. Bunica spune ca ea nu a stiut ca i-a facut contractul pe 12 ani. Mentionez ca are operatie la ochi si nu vede bine .
raluk0207 a scris:

Dezbateti succesiunea/succesiunile și reziliati-l în calitate de proprietari.

Ultima modificare: Luni, 28 Martie 2022
Dreaan, utilizator
Nu dispune de bani pentru dezbaterea succesiunii si ar vrea sa rezilieze acel contract de arenda.

Alte discuții în legătură

Nulitate contract de arenda andreea27 andreea27 Buna ziua , Mama mea a incheiat pe numele ei un contract de arenda teren agricol, Terenul agricol este de fapt al bunicului meu care este decedat, mama fiind ... (vezi toată discuția)
Anexa 24 doar_dana doar_dana Sotului meu i-au decedat parintii. Tatal acum 12 ani, iar mama acum 1 an jumate. Pe timpul vietii mamei, pamantul a fost dat in arenda, iar sotul meu a fost ... (vezi toată discuția)
Proprietarii coproprietari ai contractului de arenda popescumariaioana popescumariaioana Buna seara. Am si eu cateva nedumeriri si pana acum nu am obtinut o parere unanima. Va rog sa ma indrumati. Detin o mica asociatie agricola de 170 de ha de ... (vezi toată discuția)