Ce se intampla cu un autoturism in momentul in care este anulata transcrierea transmiterii dreptului de proprietate si dobandirea dreptului de proprietate ?
Problema este , daca firma respectiva nu s-a inregistrat cu factura fiscala emisa catre mine , iar acum masina fiind radiata nu intra in posesia firmei ? Fiind in faliment trebuie sa recupereze din datorii , nu ? In cazul asta eu nu mai am nici un document de proprietate , teoretic ( am certificatul de inmatriculare pe numele meu si cartea de identitate a masinii ) conteaza ?
Buna ziua , as dori si eu cateva sfaturi intr-o problema , in ianuarie 2009 am cumparat un autoturism inmatriculat in Romania pe o firma din Bucuresti , in baza unei facturi fiscale . Am inmatriculat masina pe numele meu in Ploiesti, unde locuiesc , acum cateva zile m-am trezit acasa cu o instiintare din partea M.A.I. Serviciul Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor prin care eram anuntat ca trebuie sa predau certificatul de inmatriculare si placutele de inmatriculare deoarece pe fisa fiscala a firmei de la care am cumparat autoturismul stampila aplicata ar fi falsa, firma in prezent ar fi in insolventa sau in faliment . M -am prezentat pentru mai multe informatii si am aflat ca firma respectiva nu a platit taxa de prima inmatriculare si ca atare trebuie sa imi radieze autoturismul . Optiunea pe care mi-au oferit-o a fost si anume sa aduc copii ale documentelor cu care s-a inmatriculat masina prima data , sa platesc taxa de prima inmatriculare si sa fac dosarul de inmatriculare asta daca factura este reala.