avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Radierea unui autoturism
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Radierea unui autoturism

Buna ziua , as dori si eu cateva sfaturi intr-o problema , in ianuarie 2009 am cumparat un autoturism inmatriculat in Romania pe o firma din Bucuresti , in baza unei facturi fiscale . Am inmatriculat masina pe numele meu in Ploiesti, unde locuiesc , acum cateva zile m-am trezit acasa cu o instiintare din partea M.A.I. Serviciul Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor prin care eram anuntat ca trebuie sa predau certificatul de inmatriculare si placutele de inmatriculare deoarece pe fisa fiscala a firmei de la care am cumparat autoturismul stampila aplicata ar fi falsa, firma in prezent ar fi in insolventa sau in faliment . M -am prezentat pentru mai multe informatii si am aflat ca firma respectiva nu a platit taxa de prima inmatriculare si ca atare trebuie sa imi radieze autoturismul . Optiunea pe care mi-au oferit-o a fost si anume sa aduc copii ale documentelor cu care s-a inmatriculat masina prima data , sa platesc taxa de prima inmatriculare si sa fac dosarul de inmatriculare asta daca factura este reala.
Cel mai recent răspuns: maryus99 , utilizator 12:50, 19 August 2010
singura varianta este sa platiti taxa de prima inmatriculare si sa o recuperati dupa aceea in instanta;
va puteati recupera acesti bani de la firma dar daca este in faliment nu aveti de unde banuiesc..........
Problema este , daca firma respectiva nu s-a inregistrat cu factura fiscala emisa catre mine , iar acum masina fiind radiata nu intra in posesia firmei ? Fiind in faliment trebuie sa recupereze din datorii , nu ? In cazul asta eu nu mai am nici un document de proprietate , teoretic ( am certificatul de inmatriculare pe numele meu si cartea de identitate a masinii ) conteaza ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere auto retroactiva, inclusiv fiscala ralucapopescu ralucapopescu Buna ziua , In anul 1998 am vandut cu factura (pe societate comerciala tip SRL) un autovehicol fara a face actele de vanzare-cumparare si restul ;m-am inteles ... (vezi toată discuția)
Masina cumparata la licitati bancara am cumparat o masina la licitatie bancara sechestrata de la ofirma si vreau sa o inscriu pe numele meu.la politie imi cere certificat fiscal .cine trebuie ... (vezi toată discuția)
Vandut auto cu cvc, radiat fiscal, dar neinmatriculat de cumparator. mircea_thegreek mircea_thegreek am vandut un autoturism audi, din 2003, care nu avea taxa platita si am convenit sa nu completez pe certificatul de inmatriculare rubrica \\"instrainat ... (vezi toată discuția)