Am vesti noi: neoficial, un grafolof din politie, pe baza copiei de pe testament confirma in proportie de 70% faptul ca semnatura unchiului este falsa. Sunt acum 2 situatii la care va rog sa-mi raspundeti, in masura timpului disponibil:
1. In situatie normala (adica fara falsuri si alte d-astea) cum se procedeaza cu succesiunea in caz ca exista testamentul? Interesul notarului falsificator si al sotiei unchiului este ca bunica sa semneze ca renunta la partea ei (ati spus ca tata e scos din schema din start in cazul testamentului)...s-au prezentat la bunica cu un act de donatie, cum ca bunica ii doneaza partea ei sotiei unchiului...bunica nu a semnat, parintii au citit actul si li s-a parut ciudat de ce sa faca act de donatie, in loc sa existe un act de succesiune in care sa scrie negru pe alb tot ce are unchiul...la mijloc este si o suma de bani, 400 milioane lei vechi,asta nu trebuie sa apara pe niciunde? suspicionam ca sunt mai multi bani in cont, cont la care sotia decedatului nu avea acces...bunica i-a cerut norei ei 125 milioane lei vechi ca sa aibe parintii mei de inmormantare...si a zis ca ii da, fara sa comenteze...se simte cu musca pe caciula ca a falsificat semnatura, zic eu)
2. in caz ca incearca sa-l mai prosteasca, tatal meu e hotarat sa conteste testamentul...cum se face asta? ce repercursiuni exista asupra notarului si asupra sotiei decedatului in caz ca se confirma oficial ca testamentul e un fals?
Multumesc frumos!
Buna ziua! Suspicionam semnatura de pe testamentul unchiului meu decedat ca fiind falsa...Lucrurile s-au intamplat astfel: a cazut, s-a lovit la cap, a intrat in coma profunda in doua ore si dupa alte cinci zile a decedat, timp in care nevasta nu l-a insotit la spital :(...suspicionam ca in timpul asta testamentul a fost facut si semnat in fals si , culmea! datat cu 2 saptamani inaintea decesului !!!. Precizez ca unchiul avea apartamentul cumparat cu mult inaintea casatoriei si nu are urmasi...Traieste fratele decedatului, respectiv tatal meu si mama decedatului, respectiv bunica mea, pe care notarul care a autentificat testamentul o cheama sa dea semnatura ca e de acord cu testamentul... Biroul notarial nu a vrut sa ne elibereze copie de pe testament, am convins sotia unchiului sa ne dea una...si, stupoare, dintr-un scris si o semnatura indescifrabila (care cu siguranta i-au apartinut unchiului), pe testamentul autentic apare o semnatura extrem de elaborata, ca sa zic asa si se cunoaste ca a fost mult exersata.. Intrebarea mea este care sunt pasii de urmat pentru a ataca testamentul si ce posibilitati avem sa respingem testamentul...la mijloc este vorba si de o suma de bani pe care sotia unchiului vrea sa si-i insuseasca in totalitate, desi pensia bunicii mele a colectat-o unchiul meu timp de 10 ani, asigurandu-ne mereu ca are bani pentru ingrijirea si inmormantarea bunicii... Va multumesc!
buna ziua,
bunica mea a decedat pe 3 feb 2010; am depus actele pentru ajutor de inmormantare pe numele tatalui meu; la o luna de zile, pe 3 martie 2010 decedeaza tatal meu; de la casa de pensii ne-au spus ca in urma succesiunii dupa tatal meu vom putea lua noi, cei doi copii banii; am dezbatut succesiunea si cei de la casa de pensii s-au schimbat, nu le mai convine varianta cu succesiunea, vor sa facem alt dosar, pe numele celuilalt baiat al bunicii, respectiv pe numelui fratelui tatalui meu, lucru imposibil, pentru ca noi toate facturile de la inmormantare(depuse la dosar) le avem pe numele tatalui decedat, deoarece el s-a ocupat de inmormantarea mamei lui; deci e imposibil sa aducem o factura pe numele unchiului meu.
Intrebarea mea este cum se procedeaza legal in asemenea cazuri si, in cazul in care ne luam avocat, avem castig de cauza. Mentionez ca intentionez sa cer si daune, deoarece am platit o gramada de bani succesiunea( a fost una succesiva) si chiar nu stateam acum de asa ceva...
Ultimul raspuns al sefei de la pensii a fost ca, daca nu aducem factura pe numele unchiului, pierdem banii.