avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... semnatura falsa testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

semnatura falsa testament

Buna ziua! Suspicionam semnatura de pe testamentul unchiului meu decedat ca fiind falsa...Lucrurile s-au intamplat astfel: a cazut, s-a lovit la cap, a intrat in coma profunda in doua ore si dupa alte cinci zile a decedat, timp in care nevasta nu l-a insotit la spital :(...suspicionam ca in timpul asta testamentul a fost facut si semnat in fals si , culmea! datat cu 2 saptamani inaintea decesului !!!. Precizez ca unchiul avea apartamentul cumparat cu mult inaintea casatoriei si nu are urmasi...Traieste fratele decedatului, respectiv tatal meu si mama decedatului, respectiv bunica mea, pe care notarul care a autentificat testamentul o cheama sa dea semnatura ca e de acord cu testamentul... Biroul notarial nu a vrut sa ne elibereze copie de pe testament, am convins sotia unchiului sa ne dea una...si, stupoare, dintr-un scris si o semnatura indescifrabila (care cu siguranta i-au apartinut unchiului), pe testamentul autentic apare o semnatura extrem de elaborata, ca sa zic asa si se cunoaste ca a fost mult exersata.. Intrebarea mea este care sunt pasii de urmat pentru a ataca testamentul si ce posibilitati avem sa respingem testamentul...la mijloc este vorba si de o suma de bani pe care sotia unchiului vrea sa si-i insuseasca in totalitate, desi pensia bunicii mele a colectat-o unchiul meu timp de 10 ani, asigurandu-ne mereu ca are bani pentru ingrijirea si inmormantarea bunicii... Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: kikis , utilizator 13:24, 28 Noiembrie 2012
kikis a scris:

suspicionam ca in timpul asta testamentul a fost facut si semnat in fals si , culmea! datat cu 2 saptamani inaintea decesului !!!


Ati spus ca testamentul a fost intocmit la un birou notarial, ceea ce inseamna ca este imposibil sa fi fost ante-datat, notarul public nu face asa ceva, este o ilegalitate. Iarasi, faptul ca fost intocmit si autentificat in fata notarului, inseamna ca semnatura apartine testatorului, data in fata notarului public. Poate ca, intr-adevar, cu 2 saptamani inainte de nefericitul eveniment, unchiul a facut un testament in favoarea sotiei sale... si la acel moment abilitatile de a scrie si semna nu-i erau afectate... Fratele decedatului nu este mostenitor rezervatar, nu poate ataca testamentul. Bunica, in schimb, isi poate exprima optiunea in fata notarului.
narcisa_salbatica a scris:



Fratele decedatului nu este mostenitor rezervatar, nu poate ataca testamentul. Bunica, in schimb, isi poate exprima optiunea in fata notarului.


De ce nu ar putea fratele să îl atace? Atacarea, după cum vedeţi din postarea userului, vizează anularea testamentului, nu reducţiunea, iar din acest punct de vedere fratele are interes în cauză.

Anularea testamentului aduce fratele defunctului la succesiune, alături de mama acestuia, în concurs cu soţia supravieţuitoare.

Acum, că va avea şanse sau nu, ramîne de discutat. Dar, în cadrul unui proces, nu îi pot fi negate fratelui nici calitatea procesuală activă, nici interesul.
Va tin la curent cu ce se va intampla, daca doriti, dar chiar suspicionam notarul de ilegalitate :(
themis a scris:

De ce nu ar putea fratele să îl atace? Atacarea, după cum vedeţi din postarea userului, vizează anularea testamentului, nu reducţiunea, iar din acest punct de vedere fratele are interes în cauză.


:oops: m-am pripit... aveti dreptate
Am vesti noi: neoficial, un grafolof din politie, pe baza copiei de pe testament confirma in proportie de 70% faptul ca semnatura unchiului este falsa. Sunt acum 2 situatii la care va rog sa-mi raspundeti, in masura timpului disponibil:
1. In situatie normala (adica fara falsuri si alte d-astea) cum se procedeaza cu succesiunea in caz ca exista testamentul? Interesul notarului falsificator si al sotiei unchiului este ca bunica sa semneze ca renunta la partea ei (ati spus ca tata e scos din schema din start in cazul testamentului)...s-au prezentat la bunica cu un act de donatie, cum ca bunica ii doneaza partea ei sotiei unchiului...bunica nu a semnat, parintii au citit actul si li s-a parut ciudat de ce sa faca act de donatie, in loc sa existe un act de succesiune in care sa scrie negru pe alb tot ce are unchiul...la mijloc este si o suma de bani, 400 milioane lei vechi,asta nu trebuie sa apara pe niciunde? suspicionam ca sunt mai multi bani in cont, cont la care sotia decedatului nu avea acces...bunica i-a cerut norei ei 125 milioane lei vechi ca sa aibe parintii mei de inmormantare...si a zis ca ii da, fara sa comenteze...se simte cu musca pe caciula ca a falsificat semnatura, zic eu)
2. in caz ca incearca sa-l mai prosteasca, tatal meu e hotarat sa conteste testamentul...cum se face asta? ce repercursiuni exista asupra notarului si asupra sotiei decedatului in caz ca se confirma oficial ca testamentul e un fals?
Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire laura_copaci laura_copaci Am si eu o problema in legatura cu mostenirea mai exact bunicul meu a murit in 1983 ,dupa moartea lui averea sa impartit intre bunica mea ,tatal meu si fratele ... (vezi toată discuția)
Refuz eliberare certificat de calitate de mostenitor gaby83 gaby83 As avea o intrebare si anume daca notarii din raza teritoriala refuza eliberarea unui cerificat de calitate de mostenitor as putea sa ma adresez in acest sens ... (vezi toată discuția)
Dreptul la mostenire marius_szoke marius_szoke buna ziua,Marius din Brasov.am o scurta intrebare cu privire la un drept de mostenire.am un unchi,de fapt e frate cu bunicul meu,deci e unchiul tatalui meu ... (vezi toată discuția)