in contract este un articol care specifica ca raspund pentru orice prejudiciu cauzat de mine la momentul incetarii contractului dar si dupa 3 ani de la incetare. Este posibil sa fie prescrisa aceasta "fapta"?
Am recitit documentele trimise de societatea de asigurari si am regasit urmatoarele paragrafe:
- Din fisa de evidenta nr.18 a agentului de asigurare se observa ca acesta a primit in gestiune la data de 13.06.2007 un numar de polite RCA, intre acestea regasindu-se si polita RCA despre care este vorba.
- Pe de alta parte chiar daca contractul de intermediere a fost semnat de parti la date de 01.08.2007, paratul a dobandit calitatea de agent in momentul in care a intrat in posesia politelor adica, data de 13.06.2007.
- Avand in vedere aceste dispozitii legale, am incercat solutionarea litigiului pe cale amiabila cu paratu. In acest sens am demarat, la data de 07.11.2012, procedura de concilierii directe prevazuta de art 720 cod procedura civila. La termenul fixat, respectiv 25.11.2012, paratul sa prezentat pentru a-si expune punctul de vedere.
Deci ei spun ca au incercat sa ia legatura cu mine. 25.11.2012 era intr-o zi de duminica. coincide cu ziua mamei mele la care am fost prezent.
Au mai atasat si cateva avize postale cum ca nu am fost gasit la adresa de domiciliu deoarece aceasta era incorecta.
Buna ziua, am si eu o problema cu socitatea de sigurari cu care am colaborat acum 6 ani. Mai exact sunt dat in judecata pentru faptul ca am emis o polita RCA pe data de 15.07.2007 si banii s-au depus pe 18.07.2007. In data de 16.07 s-a produs un eveniment rutier. Paguba este de 7.000 ron plus penalitati. Principala problema este ca eu la momentul acela nici nu aveam contract de agent, acesta a fost semnat pe data de 01.08.2007. Data de 15.07 era intr-o duminica, iar eu am depus banii la agentie abia luni dupa masa deoarece am fost la munca in ziua de 16.07.
Vreau si eu un sfat!
pentru a fi mai sigur, pot sa pastrez chitantele, facturile si bonurile de casa. Imi sunt de folos in cazul in care sunt dat in judecata de ei??? Cum ma pot justifica ca nu am incalcat conditiile contractului.... as vrea sa stiu deoarece am in proiect renovarea casei si constructia unui corp nou de casa ce include un dormitor baie si bucatarie. Nu as vrea sa ma trezesc peste un an ca sunt alungat si cu banii cheltuiti.
Multumesc!
Buna ziua, am si eu o mica problema cu bunicii care mi-au facut in urma cu 8luni acte de vanzare cumparare pe casa lor.... de cateva zile au inceput undele discutii intre mine si ei, iar acestia au inceput sa ma ameninte ca merg la notar si vor sa anuleze actul de vanzare cumparare, deoarece vor sa faca o plimbare in tara la vreo 400de km iar mie imi este este greu sa suport aceasta plimbare deoarece ma costa in jur de 500ron. Mentionez ca salariul meu este mult mai mic decat pensia lor acestia avand o pensie lunara de 1500 ron iar eu in urma taierii cu 25% am mai ramas cu 1000 ron. Astept un sfat ... pot anula bunicii mei acest act???