avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 551 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Societatea de asigurari ma da in judecata pentru o ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Societatea de asigurari ma da in judecata pentru o polita de acum 6 ani!

Buna ziua, am si eu o problema cu socitatea de sigurari cu care am colaborat acum 6 ani. Mai exact sunt dat in judecata pentru faptul ca am emis o polita RCA pe data de 15.07.2007 si banii s-au depus pe 18.07.2007. In data de 16.07 s-a produs un eveniment rutier. Paguba este de 7.000 ron plus penalitati. Principala problema este ca eu la momentul acela nici nu aveam contract de agent, acesta a fost semnat pe data de 01.08.2007. Data de 15.07 era intr-o duminica, iar eu am depus banii la agentie abia luni dupa masa deoarece am fost la munca in ziua de 16.07.
Vreau si eu un sfat!
Cel mai recent răspuns: ciprian_ionut , utilizator 09:21, 6 Februarie 2013
In primul rand actiunea societatii de asigurare probabil e prescrisa.
Daca totusi e introdusa in termen, faptul ca nu aveati contract de agent la data emiterii politei ii lasa fara temei legal.
Va recomand sa apelati la un avocat si sa va ajute sa formulati o intampinare astfel incat sa nu aveti nicio problema.
Am recitit documentele trimise de societatea de asigurari si am regasit urmatoarele paragrafe:
- Din fisa de evidenta nr.18 a agentului de asigurare se observa ca acesta a primit in gestiune la data de 13.06.2007 un numar de polite RCA, intre acestea regasindu-se si polita RCA despre care este vorba.
- Pe de alta parte chiar daca contractul de intermediere a fost semnat de parti la date de 01.08.2007, paratul a dobandit calitatea de agent in momentul in care a intrat in posesia politelor adica, data de 13.06.2007.
- Avand in vedere aceste dispozitii legale, am incercat solutionarea litigiului pe cale amiabila cu paratu. In acest sens am demarat, la data de 07.11.2012, procedura de concilierii directe prevazuta de art 720 cod procedura civila. La termenul fixat, respectiv 25.11.2012, paratul sa prezentat pentru a-si expune punctul de vedere.

Deci ei spun ca au incercat sa ia legatura cu mine. 25.11.2012 era intr-o zi de duminica. coincide cu ziua mamei mele la care am fost prezent.
Au mai atasat si cateva avize postale cum ca nu am fost gasit la adresa de domiciliu deoarece aceasta era incorecta.

Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Februarie 2013
ciprian_ionut, utilizator
De regula politele RCA emise se avizeaza la asigurator in ziua emiterii, iar in cazul in care se produce un eveniment dvs. sunteti in regula. Daca polita nu a fost avizata catre asigurator pana la intrarea in vigoare a acesteia, cu atat mai mult cu cat in perioada de la emitere pana la predarea primei de asigurare s-a produs un eveniment, asiguratorul este indreptatit sa va solicite despagubiri.
Dumneavoastra ati intrat in posesia politelor, dar nu aveati semnat contractul de agent. In contract aveti acea clauza de recuperare pentru nedepunerea in termen a politelor, deci nu aveati la emiterea politei obligatia asumata prin semnatura. Daca nu mai depuneati deloc polita si banii, asta era cu totul alt lucru.
Va recomand sa va aparati, sa va cautati un avocat, pentru ca aveti sanse sa castigati procesul Daca nu va aparati, probabil va castiga asiguratorul.
Multumesc Domnule CiprianDinu, in cursul zilei de azi am sa iau legatura cu un avocat!

Alte discuții în legătură

Coplatitor despagubire auto? Paolo_30 Paolo_30 Buna,exista urmatoare neclaritate : daca eu ca si persoana asigurata am cauzat un accident rutierin care mi-am recunoscut vina prin constatare ... (vezi toată discuția)
Rca 2009 monica10 monica10 In septembrie 2009 am incheiat o polita de asigurare pentru o masina pe o perioada de 1 an de zile in 4 rate,eu fiind agent la o firma de asigurare.Pentru ... (vezi toată discuția)
Pot fi emise 2 rca pentru acelesi autoturism? MONA PARASCHIVU MONA PARASCHIVU Buna ziua .Am semnat un contract de novatie in anul 2009 prin care am preluat ratele la un autoturism si am devenit utilizator cesionar.In luna decembrie 2009 ... (vezi toată discuția)