avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act de vanzare cumparare cu clauza de habitatie ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act de vanzare cumparare cu clauza de habitatie viagera, intretinere si ingrijire

Buna ziua, am si eu o mica problema cu bunicii care mi-au facut in urma cu 8luni acte de vanzare cumparare pe casa lor.... de cateva zile au inceput undele discutii intre mine si ei, iar acestia au inceput sa ma ameninte ca merg la notar si vor sa anuleze actul de vanzare cumparare, deoarece vor sa faca o plimbare in tara la vreo 400de km iar mie imi este este greu sa suport aceasta plimbare deoarece ma costa in jur de 500ron. Mentionez ca salariul meu este mult mai mic decat pensia lor acestia avand o pensie lunara de 1500 ron iar eu in urma taierii cu 25% am mai ramas cu 1000 ron. Astept un sfat ... pot anula bunicii mei acest act???
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 00:17, 20 August 2010
Rezolutiunea contractului de vanzare cumpararea cu clauza de intretinere se poate dispune doar prin intermediul unei hotarari judecatoresti, obtinute in urma promovarii unei actiuni cu acest obiect, situatie in care sunt necesare probe temeinice din care sa rezulte incalcarea obligatiilor contractuale de catre intretinator.
Poate o discutie amiabila fata de imposibilitatea financiara a dvs. ar fi binevenita.
Ultima modificare: Joi, 19 August 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
O excursie nu cred ca intra in obligatia de intretinere, doar daca ati trecut-o in contract.
Ei pot solicita rezolutiunea/rezilierea, dar ma indoiesc ca o vor obtine, oricum nu la notar, trebuie sa intenteze actiune in instanta.
pentru a fi mai sigur, pot sa pastrez chitantele, facturile si bonurile de casa. Imi sunt de folos in cazul in care sunt dat in judecata de ei??? Cum ma pot justifica ca nu am incalcat conditiile contractului.... as vrea sa stiu deoarece am in proiect renovarea casei si constructia unui corp nou de casa ce include un dormitor baie si bucatarie. Nu as vrea sa ma trezesc peste un an ca sunt alungat si cu banii cheltuiti.
Multumesc!
Chiar va recomandam sa pastrati toate chitantele, facturile, contractele de prestari servicii, martori ( vecini, prieteni)( puteti sa faceti si poze inainte si dupa la imobil) etc.
Toate acestea sunt probe in favoarea dvs.
Pt orice eventualitate.
Succes!
pot cere rezilierea contractului doar pe cale judecatoreasca si doar daca probeaza in instanta ca dvs nu v-ati indeplinite obligatiile pe care le aveati in contract fata de dansii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de intretinere bubimic bubimic Buna ziua. Sotul meu a facut contract de intretinere cu bunica lui pe o jumatate de apartament pe care era ea proprietara, cealalta jumatate fiind ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare cumparare, paula38 paula38 Buna ziua ,situatia mea este urmatoarea,in urma cu 10 ani bunicii mi-au vandut un imobil cu clauza de intretinere,intre timp bunicul a murit ,in contract este ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere micutza19 micutza19 Am facut un contract de intretinere cu bunicul. As avea o intrebare. Dupa moartea bunicului mai trebe facute ceva acte sau prin acel contract devin eu ... (vezi toată discuția)