avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de intretinere

Am facut un contract de intretinere cu bunicul. As avea o intrebare. Dupa moartea bunicului mai trebe facute ceva acte sau prin acel contract devin eu proprietara casei . Va multumesc
Este un contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere?
Daca este asa...., sigur, dupa constatarea decesul bunicului acel contract este titlul dvs.de proprietate. Deveniti propreitara. Acel contract presupun ca este inscris in cartea funciara de catre notarul public si este inregistrat si la D.I.T.L. (fisc).
Radu are perfecta dreptate! Vreti sa spuneti ca aveti un contract de vanzare cu clauza de intretinere?!
Daca este asa atunci , la moartea bunicului , intrati automat in posesia imobilului. B-)
Da asa e contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere.
Mai am o intrebare: Actele care le are bunicul(contractul de vanzare cumparare dintre el si fostul proprietar si actul de mostenire al lui) ne mai sunt de folos? Sau e suficient contractul ce l-am incheiat acum cu el. Va intreb asta ptr ca eu mai am o matusa si mi-e frica sa nu ii ia din actele bunicului. I-am zis sa ni le dea noua dar nu vrea. Noi avem doar contractul(in original) ce l-am facut acum ca si act pe casa.
buna ziua!
actele de acrea ti pomenit fac parte din istoricul imobilului si trebuie sa le pastrati.
in cazul in care nu le mai aveti le puteti obtine de la birourile care au atunetifccat anterior actele.
Si daca acel notar nu mai e ?Poate va stresez dar e foarte important ptr mine

Alte discuții în legătură

Act de vanzare cumparare sau donatie ? Annita Annita Buna ziua, Bunicii mei vor sa-mi lase mie, dupa moartea lor, apartamentul in care locuiesc numai eu de 5 ani, ei avand apartamentul lor. Intrebarea este, ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere Cioaca Nicoleta Cioaca Nicoleta Buna Ziua,De aproape 2 ani de zile am incheiat un contract de intretinere cu bunica mea care are 2 fice si alti 3 nepoti,eu sunt nepoata ei din partea fiului ... (vezi toată discuția)
Partaj divort ContSters273668 ContSters273668 in timpul casatoriei, bunica sotiei le-a oferit sotilor casa in care locuia prin contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere. in acest contract fata ... (vezi toată discuția)