avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act de vanzare cumparare sau donatie ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act de vanzare cumparare sau donatie ?

Buna ziua,

Bunicii mei vor sa-mi lase mie, dupa moartea lor, apartamentul in care locuiesc numai eu de 5 ani, ei avand apartamentul lor.
Intrebarea este, cum ar fi mai bine sa-mi faca actele ?
Act de vanzare-cumparare cu clauza ? Donatie.? Care nu poate fi atacat ?

Precizez ca bunicii mei mai au un copil, inafara de mama mea care este decedata, caruia ii lasa apartamentul in care locuiesc ei in prezent, iar eu nu am pretentii la acest imobil.
Vor sa ma stie asigurata dupa moartea lor fara ca cineva sa imi atace dreptul de proprietar al apartamentului.
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 16:34, 10 Decembrie 2009
buna ziua!
pt a nu exista probleme va pot face atat dvs cat si varului contracte de donatie cu privire la aceste imobile.
Ar fi indicat sa incheiati cu bunicii un contract de intretinere , prin care, in schimbul prestarii intretinerii catre acestia, dvs. sa dobanditi proprietatea imobilului. Adresati-va unui notar in vederea inchieerii acestui gen de contract sau, poate a altui tip( donatie ,vanzare -cumparare) dar care insa prezinta riscutrile de a fi atacate.
Parerea mea, este ca cel mai neatacabil este contractul de vz- cump, clauzele de nulitate ce pot fi invovate pt a ataca vz-cump sunt putine si greu de dovedit, iata ca ,aceste lucruri il fac unul dintre cele mai sigure contracte.
Dar acest tip de contract de vanzare-cumparare cu clauza nu poate fi atacat in instanta ?
Mi-e frica (,) ca dupa moartea bunicilor, unchiul meu sa nu ma dea in judecata pe diverse motive.

Stiu ca actul de vanzare-cumparare simplu este si cel mai scump.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Decembrie 2009
Annita, utilizator
buna ziua!
daca si dvs si unchiului bunicii/parintii va fac donatii, nu mai are ce sa ceara si nici nu ar mai avea interesul sa ceara!

Alte discuții în legătură

Act de vanzare-cumparare? maggia87 maggia87 Buna ziua! Numele meu este Maria si am 22 de ani. Am si eu o nelamurire in privinta unei case a bunicilor mei. Bunicii mei au 3 copii. Din pacate bunicul a ... (vezi toată discuția)
Mostenire sau donatie? Yonela.Olt Yonela.Olt Buna ziua! As avea si eu o nelamurire: am 24 de ani si bunicii mei doresc sa-mi lase mostenire casa in care locuiesc, dar cu clauza de intretinere..si as ... (vezi toată discuția)
Situatie foarte delicata.vanzare-cumparare/donatie/testament? tibi12 tibi12 Va salut cu respect si sper ca cineva sa ma poata ajuta in urmatoarele: locuiesc cu parintii mei(casatoriti) intr-o casa impartita pe jumatate (fara vreun act ... (vezi toată discuția)