avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 641 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract vanzare cumparare,
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract vanzare cumparare,

Buna ziua ,situatia mea este urmatoarea,in urma cu 10 ani bunicii mi-au vandut un imobil cu clauza de intretinere,intre timp bunicul a murit ,in contract este trecuta si mama avand drept de abitatie pentru o camera,in prezent ma aflu intr-o situatie dificila,nu pot din motive personale sa imi onorez accea clauza de intretinere,adica sa am grija de bunica,si nici nu mai doresc sa locuiesc impreuna cu mama ,am incercat pe cale legala sa anulez accel drept de abitatie mi-a fost respinsa cererea,nu pot vinde nimeni nu vrea o casa cu probleme ,am ajuns la capatul puterilor vreau sa renunt la accea casa,i-am propus mamei sa o trec pe numele ei dar refuza sa plateasca orice taxa la notariat,bunica nu o vrea,nu vreau sa mai am nici o legatura cu accea casa,dar nici nu am bani pt notariat tocmai am ramas fara servici si cu un copil in grija,vreau sa scap de accea casa ,care parca e blestemata ,nu mai vreau sa am nici un act pe numele meu,va rog ajutati-ma ,stiu ca suna ciudat ,dar nu mai pot indura psihic teroarea mamei ,iar autoritatile nu fac nimic,si instanta nu a inteles problema
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 16:16, 21 Noiembrie 2017
Buna ziua,

Din punctul meu de vedere, dvs. nu trebuie decat sa plecati din casa si cam atat. Daca nu va respectati clauza de intretinere, doar bunica are dreptul sa ceara in instanta rezilierea contractului de vanzare cumparare pentru nerespectarea clauzei de intretinere.
Veti avea in continuare obligatia de a plati impozitul pe locuinta si cam atat. In rest, mama dvs. care locuieste in casa trebuie sa-si plateasca utilitatile consumate, nu dvs.
Dvs. nu puteti renunta la casa, ci doar dupa ce moare mama si bunica (daca ambele au dreptul de uzufruct ori abitatie), veti putea vinde casa. Altfel, nu aveti de ce sa va faceti griji ca sa scapati de casa.
Dumneavoastra trebuie sa respectati clauza de intretinere perfectata in contract.(altminteri, opereaza sanctiunea rezolutiunii contractului de vanzare-cumparare).

Dreptul de abitatie trebuie respectat.

Acesta se stinge prin deces.

Ulterior, proprietatea va redeveni deplina.




~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua ,supun atentiei dvs un caz putin mai complicat si am ... paula38 paula38 Buna ziua ,supun atentiei dvs un caz putin mai complicat si am mare nevoie de sfaturi sau chiar un avocat care ma poate ajuta, situatia este urmatoarea,in ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare paula38 paula38 Buna ziua,problema mea este urmatoarea,in anul 1998,bunica cumpara o casa ,iar in contract mama isi rezerva dreptul de a locui intr-o camera,si la notariat ... (vezi toată discuția)
Desfintare c-v paula38 paula38 Buna ziua problema este urmatoarea ,am vindut o casa nepoatei mele cu C_V ,cu clauza de intretinere,dar in contract a existat si un drept de abitatie viagera ... (vezi toată discuția)