avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua ,supun atentiei dvs un caz putin mai ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua ,supun atentiei dvs un caz putin mai complicat si am ...

Buna ziua ,supun atentiei dvs un caz putin mai complicat si am mare nevoie de sfaturi sau chiar un avocat care ma poate ajuta,
situatia este urmatoarea,in anul 1989 bunicii cumpara un imobil ,fiica lor isi rezerva exact asa este specificat in contract,,fica isi rezerva dreptul de a locui intr-o camera din imobil cu acces la dependinte,fara plata chiriei pe tot restul vietii,,bunicii accepta accest paragraf nestiind ce ii va astepta in viitor,batai umilinte din partea fiicei,in anul 2005 bunicii hotarasc sa imi vand accest imobil cu clauza de intretinere,eu fiind crescuta de bunicii de la varsta de 2 ani,cand bunicii mi au vandut sa mentinut accea clauza pt accea camera,ulterior au inceput probleme mari din cauza alcoolului ,astfel bunicii au mers la notariat si au dat o declaratie prin care specifica ca ii retrag fiicei lor accel drept de a locui in accea camera,renunta totodata si la clauza de intretinere pt a putea vinde accel imobil,bunicii mor intre timp,eu nu pot vinde accel imobil deoarece de la notar mi se spune ca am nevoie de acordul persoanei care avea dreptul de a locui in accea camera ,sau viitorul cumparator sa preia contractul cu tot cu accea clauza,ce solutii exista in acceasta situatie,a trebuit sa parasasec accel imobil pt ca persoana in cauza consuma alcool si face scandal ,am depus plingeri la politie dar in zadar ,in momentul de fata eu nu pot intra in casa mea ,de frica va rog ajutati-ma ,vreau doar sa pot vinde accel imobil,multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 17:32, 6 Noiembrie 2021
cum v-a zis notarul, exact asa e.
poate reusiti sa o internati si sa o reabilitati ca apoi sa fie de acord sa vindeti, f putin probabil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vinzare-cumparare paula38 paula38 Am o mare problema ,va rog din suflet ajutati-ma,astfel in anul 1998 bunicii cumpara un imobil,merg insotiti la notariat de fiica lor ,acceasta prietena cu ... (vezi toată discuția)
Dețin un imobil în care mama deține dreptul de a locui. cum l-aș putea vinde dacă ea nu este de acord? pot cere dezmembrarea în instanță? paula38 paula38 buna ziua detin un imobil ,iar pt o camera o mama detine ,,dreptul de a locui intr-o camera ,,exact asa este stipulat in contract,accest drept sa mentinut din ... (vezi toată discuția)
Abitatie viagera paula38 paula38 Buna ziua ,problema este urmatoarea ,bunicii cumpara o casa ,in contractul de V-C ,se specifica faptul ca numita,,,x,isi rezerva dreptul de a locui intr-o ... (vezi toată discuția)