avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de vinzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de vinzare-cumparare

Am o mare problema ,va rog din suflet ajutati-ma,astfel in anul 1998 bunicii cumpara un imobil,merg insotiti la notariat de fiica lor ,acceasta prietena cu notara,trece in contractul de vinzare incheiat intre bunici si vinzatori ,urmatoarea fraza,,eu numita x adica fiica bunicilor,IMI REZERV DREPTUL de a locuii intr-o camera din imobilul respectiv ,pe tot restul vietii,, exact asa este scris in contract,,bunicii semneaza in necunostiinta de cauza,numita x nu semneaza deloc la incheierea contractului,intre timp relatiile dintre bunici si fiica acestora se deterioreaza,iar bunicii ajungand la virsta de 78 ani neavind niciun sprijin vand accest imobil nepoatei,accea clauza privind dreptul lui x se mentine in noul contract ,nici de acceasta data x nu semneaza,nimeni nu a luat in calcul accest aspect ,insa in prezent nepoata din cauza unor probleme de sanatate doreste sa vinda accel imobil ,insa surpriza nici un notar nu vrea sa incheie tranzactia fara acordul lui x ,care fireste se opune ,nu vrea sa ajunga la nici o intelegere ,nu accepta sub nici o forma sa semneze ,iar de cumparat nu cumpara nimeni o casa cu un betiv in ea ,da x are probleme cu alcoolul,nepoata deschide un proces motivind ca x distruge imobilul,instanta respinge ,in accest caz stimati avocati ,ce poate face nepoata care a dat si investit niste bani in accel imobil,care bolnava fiind a ajuns la capatul puterilor,unde este dreptatea in tara asta ,cu x in casa nu se poate locui sub nici o forma ,alcoolul face ravagii si anturajul.exista vreo cale legala ,ca accel drept pe care x si l-a insusit de la sine putere sa fie indreptat,anulat in instanta,Practic un om poate murii,pt ca nu poate vinde un imobil pe care la cumparat de buna credinta,a si sa nu uit bunicii in contractul de v-c incheiat cu nepoata au instituit si o clauza de intretinere<asadar amarata aia dupa ce ca e bolnava trebuie sa mai aiba grija si de bunici ,unul intre tim a murit.va rog din suflet ,sa gasim niste solutii,am inteles ca un nou proces nu mai este posibil,pt ca exista puterea de lucru judecat,dar oare se poate cere indreptarea accelei erori in care x spune ca isi institue singura un drept?
va multumesc pentru toate raspunsurile
Cel mai recent răspuns: paula38 , utilizator 16:43, 1 Noiembrie 2017
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abitatie viagera paula38 paula38 Buna ziua ,problema este urmatoarea ,bunicii cumpara o casa ,in contractul de V-C ,se specifica faptul ca numita,,,x,isi rezerva dreptul de a locui intr-o ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ,supun atentiei dvs un caz putin mai complicat si am ... paula38 paula38 Buna ziua ,supun atentiei dvs un caz putin mai complicat si am mare nevoie de sfaturi sau chiar un avocat care ma poate ajuta, situatia este urmatoarea,in ... (vezi toată discuția)
Anulare clauza de abitatie din contractul de vanzare -cumparare paula38 paula38 Buna ziua ,situatia mea este urmatoarea in anul 1998 am cumparat un imobil,am instituit fiicei un dr de abitatie pt o camera,in 2005 am vandut accest imobil ... (vezi toată discuția)