avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... abitatie viagera
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

abitatie viagera

Buna ziua ,problema este urmatoarea ,bunicii cumpara o casa ,in contractul de V-C ,se specifica faptul ca numita,,,x,isi rezerva dreptul de a locui intr-o camera,,x fiind fica bunicilor ,dar acceasta mentiune sa trecut in contract fara ca ambele parti sa doreasca accest lucru ,notarul afirmand ,,lasa ca e mai bine asa ca sunteti batrini,,in accel moment ,a semnat si x contractul incheiat,dar in cartea funciara ,raspectiv registru agricol de la primarie x nu este trecuta,dupa cativa ani bunicii vand acel imobil ,iar cumparatoarea declara ,, ca se mentine dreptul lui x de a locui intr-o camera,, acceasi situatie totul se face si semneaza in necunostiinta de cauza,de acceasta data x nu mai semneaza contractul de V-C ,nici acum la cartea funciara si registrul agricol x nu este trecuta,pe extrasul de carte funciara,scrie ca nu exista dezmembraminte pe dreptul de proprietate,in accest caz ,acea clauza trecuta si mentinuta in ambele contracte de V-C se poate numii clauza de abitatie viagera,daca acel imobil se va vinde se va mentine accea clauza sau nu? trebuie acordul lui x sau nu? mentionez ca x nu locuieste in accel imobil.va rog frumos lamuriti-ma ,am mers la notariat ,implicit avocat si fiecare imi spune altceva.multumesc pt raspunsuri
Cel mai recent răspuns: paula38 , utilizator 09:30, 7 Martie 2017
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dețin un imobil în care mama deține dreptul de a locui. cum l-aș putea vinde dacă ea nu este de acord? pot cere dezmembrarea în instanță? paula38 paula38 buna ziua detin un imobil ,iar pt o camera o mama detine ,,dreptul de a locui intr-o camera ,,exact asa este stipulat in contract,accest drept sa mentinut din ... (vezi toată discuția)
Dreptul de a locui intr-un imobil paula38 paula38 Buna ziua ,o persoana intr-un contract de vanzare cumparare si-a atribuit dreptul de a locui intr-o camera fara chirie din imobil,accest drept nu este inscris ... (vezi toată discuția)
Contract de vinzare-cumparare paula38 paula38 Am o mare problema ,va rog din suflet ajutati-ma,astfel in anul 1998 bunicii cumpara un imobil,merg insotiti la notariat de fiica lor ,acceasta prietena cu ... (vezi toată discuția)