avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dețin un imobil în care mama deține dreptul de a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dețin un imobil în care mama deține dreptul de a locui. Cum l-aș putea vinde dacă ea nu este de acord? Pot cere dezmembrarea în instanță?

buna ziua detin un imobil ,iar pt o camera o mama detine ,,dreptul de a locui intr-o camera ,,exact asa este stipulat in contract,accest drept sa mentinut din vechiul contract ,cand bunicii mi-au vandut accest imobil,acel drept de a locui nu este trecut in cartea funciara,vreau sa vand accest imobil ,cu mama nu ajung la ici o intelegere,as dorii sa stiu daca se poate dezmembra accel drept al ei ,sa ii ramina doar camera ei ,cu drept de servitute,firesc ea nu este de acord ,dar pot cere in instanta accest lucru,astfel incat fiecare sa aiba delimitata clar partea ei si apoi sa pot vinde fara sa depind de acodul ei?
Ultima modificare: Vineri, 11 Mai 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Quartila , utilizator 03:07, 12 Mai 2018
De vandut, puteti vinde si acum in calitate de nud proprietar ce aveti, nu va trebuie acordul mamei, in practica mai greu sa gasiti cumparator si sa fie realizate actele cat nu scrie in contract in care camera are acest drept de abitatie.
multumesc pentru raspuns,tocmai acceasta este problema ca nu vrea nimeni sa cumpere un imobil cu ,o persoana la pachet ,de accea am intrebat daca exista o solutie sa delimitam acceste drepturi in instanta
Nu exista, o camera va avea depre sa o foloseaca oricum, insa care camera poate decide instanta dupa cum cere fiecare si se apara. ea care o camera o foloseste sau a folosit ?
ea nu sta tot timpul la accest imobil ,deoarece mai detine si alt imobil ,vrea doar sa ma incurce sa nu pot vinde,in cartea funciara accel drept al ei de a locui intr-o camera nu este trecut,la capitolul sarcinii si dezmembraminte este specificat NU SUNT,m-as putea folosi de accest aspect si sa cer in instanta anularea accelei clauze? multumesc pt raspuns
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va incurca contractul.

Alte discuții în legătură

Vanzare imobil aflat in litigiu paula38 paula38 Buna ziua ,intrebarea este urmatoarea,detin un imobil ,pt o camera exista un drept de abitatie,persoana care are accest drept de abitatie in prezent mi-a ... (vezi toată discuția)
Abitatie viagera paula38 paula38 Buna ziua ,problema este urmatoarea ,bunicii cumpara o casa ,in contractul de V-C ,se specifica faptul ca numita,,,x,isi rezerva dreptul de a locui intr-o ... (vezi toată discuția)
Prescriptia achizitiva paula38 paula38 Buna ziua detin un imobil ,iar pt o camera este instituit un drept de abitatie ,persoana respectiva nu locuieste in imobil,nu este trecuta in cartea funciara ... (vezi toată discuția)