avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 990 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare imobil aflat in litigiu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare imobil aflat in litigiu

Buna ziua ,intrebarea este urmatoarea,detin un imobil ,pt o camera exista un drept de abitatie,persoana care are accest drept de abitatie in prezent mi-a deschis un proces,invocand faptul ca nu ii permit accesul in imobil ,total neadevarat,accest proces este deschis pt a ma impiedica in opinia accelei persoane sa vand imobilul,intrebarea mea este ,pot vinde accest imobil ,atat timp cat accest proces este pe rol ,cumparatorul a inteles si accepta clauza de abitatie si respecta dreptul persoanei de a locui in accel imobil dupa ce ei vor cumpara.specific ca nu mi-a vandut imobilul persoana care detine accest drept de abitatie si accest drept sa mentinut din vechiul contract de V-C.Doresc sa stiu concret daca nu sunt probleme pe viitor ,pt ca nici cumparatorilor nu doresc sa le creez probleme,va multumesc pt raspunsuri
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 11:46, 1 Martie 2018
Buna ziua,
- daca esista litigiu iar acesta a fost declarat la Cartea Funciara, evident nu se va putea vinde.
-daca nu, evident se poate cumpara cu ,,sarcina'' , adica implicit, dara acest dezmembramant al dreptului de proprietate (aitatia).
- evident lungul sir de procese se va purta de catre cumparatorii celorlalte dezmembraminte ale dreptului de proprietate.
Insa, ar trebui studiat contractul initial pe care il aveti pentru o opinie mult mai clara.
Cu stima,
In calitate de proprietar puteti vinde oricand imobilul chiar pe perioada contractului de abitatie,problema este ptr.cumparator care nu are dreptul sa intre in imobilul ocupat de beneficiarul dreptului de abitatie pe perioada cat contractul de abitatie.este in vigoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dețin un imobil în care mama deține dreptul de a locui. cum l-aș putea vinde dacă ea nu este de acord? pot cere dezmembrarea în instanță? paula38 paula38 buna ziua detin un imobil ,iar pt o camera o mama detine ,,dreptul de a locui intr-o camera ,,exact asa este stipulat in contract,accest drept sa mentinut din ... (vezi toată discuția)
Abitatie viagera paula38 paula38 Buna ziua ,problema este urmatoarea ,bunicii cumpara o casa ,in contractul de V-C ,se specifica faptul ca numita,,,x,isi rezerva dreptul de a locui intr-o ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil cu clauza paula38 paula38 Buna ziua ,am o mare problema va rog ajutati-ma ,detin o casa ,iar pt o camera este instituit un drept de abitatie,doresc sa vand accest imobil ,cumparatorul ... (vezi toată discuția)