Buna ziua ,am o mare problema va rog ajutati-ma ,detin o casa ,iar pt o camera este instituit un drept de abitatie,doresc sa vand accest imobil ,cumparatorul accepta sa cumpere imobilul cu mentinerea clauzei viagere,dar in prezent cea care detine accel drept de abitatie imi imtenteaza procese peste procese ,tocmai pentru a imi pune piedici sa vand accel imobil,in prezent cei de la primarie nu vor sa imi elibereze certificat fiscal ,motivind ca exista un proces pe rol ,ce pot face in acceasta situatie,cui sa ma adresez,va rog ajutati-ma.va multumesc.
Se poate renunta la dreptul de abitatie, evident in schimbul unei sume de bani (prin act autentic) daca ajuta in cazul concret, in sensul ca titularul dreptului ar fi dispus sa se mute. Daca nu vorbim de dreptul de abitatie al sotului supravietuitor in ultimul domiciliu comun, in timp de un an de la decesul celuilalt sot.
Altminteri puteti inchea doar o promisiune de vanzare cu potentialul cumparator, pana cand rezolvati problemele. Locatarul dvs are dreptul sa-si exercite apararile in justitie, atat timp cand acestea nu se transforma intr-un abuz de drept
Probleme cu primaria
paula38
Buna ziua ,va rog ajutati-ma intr-o mare problema ,detin un imobil,pt o camera din imobil mama detine un drept de abitatie,specific ca imobilul mi-a fost ... (vezi toată discuția)