avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... prescriptia achizitiva
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

prescriptia achizitiva

Buna ziua detin un imobil ,iar pt o camera este instituit un drept de abitatie ,persoana respectiva nu locuieste in imobil,nu este trecuta in cartea funciara ,nici in evidenta la primarie ,as putea invoca in instanta prescriptia achizitiva si sa imi insusesc si accea camera ,va multumesc
Cel mai recent răspuns: paula38 , utilizator 10:25, 13 Martie 2017
~ Conținut șters la cerere ~
Prin ce act s a instituit dreptul de abitatie ?
bunicii au cumparat un imobil ,si la accea data sa stipulat in contract ca x are dreptul de a locui intr-o camera,dar nu a fost inregistrat accest drep in cartea funciara ,ulterior bunicii mi-au vandut mie acest imobil iar in noul contract sa trecut mentinunea ca eu cumparatoarea sunt de acord ca x sa locuiasca intr-o camera din accel imobil,nici de acceasta data x nu a fost trecut in cartea funciara
De cat timp nu mai locuieste in imobil acea persoana ?
in imobil persoana respectiva a stat doar temporar ,iar de 2 ani nu mai locuieste deloc in imobil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abitatie viagera paula38 paula38 Buna ziua ,problema este urmatoarea ,bunicii cumpara o casa ,in contractul de V-C ,se specifica faptul ca numita,,,x,isi rezerva dreptul de a locui intr-o ... (vezi toată discuția)
Dreptul de a locui intr-un imobil paula38 paula38 Buna ziua ,o persoana intr-un contract de vanzare cumparare si-a atribuit dreptul de a locui intr-o camera fara chirie din imobil,accest drept nu este inscris ... (vezi toată discuția)
Dețin un imobil în care mama deține dreptul de a locui. cum l-aș putea vinde dacă ea nu este de acord? pot cere dezmembrarea în instanță? paula38 paula38 buna ziua detin un imobil ,iar pt o camera o mama detine ,,dreptul de a locui intr-o camera ,,exact asa este stipulat in contract,accest drept sa mentinut din ... (vezi toată discuția)