avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Activitate ro-ro

Activitate ro-ro

Buna ziua
As dori o indrumare. Avem o firma de constructii. O persoana fizica ne-a ajutat sa incheiem un contract de antrepriza cu o societate. Doreste 5 % din suma contractata. Cum putem proceda sa-i dam acei 5% din suma, dar sa fie legal. Ce fel de contract trebuie sa facem? Persoana fizica nu este angajatul firmei, nu are firma si nu este persoana autorizata.
va multumim!
Buna ziua!

As dori o idee, o propunere la problema pe care o am. Am o firma care a facut un contract de leasing cu Tiriac Leasing IFN SA. Ratele pana la ora actuala au fost achitate la timp, dar datorita situiatie mondiale actuale, nu mai avem posibilitatea de a achita o rata asta de mare pe luna #-o si am dorit reesalonarea sumei ramase- pe o perioada de 3 ani, lucru care Tiriac Teasing ne-a comunicat ca nu se poate face decat pe 9 luni, prea putin pentru noi, ramanand o rata mare de achitat.
Intrebarea nostra este : se poate refinanta un contract de leasing pe o perioada de minim 3 ani de catre o alta firma de leasing ? Daca se poate, va rugam, sa ne comunicati si nou care sunt procedurile?
Sunt tare suparat pe acesata firma de leasing. Am cerut o lichidare anticipata si pe factura proforma mi-a apart tot felul de comisioane, cheltuieli. Factura proforma:
- rata-principala: este de inteles;
- rata dobanda:
- Leasing-avans val. reziduala:??????
- Leasing- asigurare : ???????
- Cheltuieli de inchidere:
- Comision lichidare anticipata contract leasing: ??????? parca s-a scos printr-o ordonanta din iunie 2010.
Vi se pare normal sa apara atatea?
Va multumesc anticipat!
Astept o propunere de la dumneavostra :) .