avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1010 soluții astăzi
Forum Activitate JhonyB

Activitate JhonyB

Buna ziua, am si eu o problema, de 8 ani de zile lucrez la o Companie de Stat, in septembrie anul acesta mi s-a adus la cunostinta ca se fac restructurari si ca am de ales ori imi face decizie de concediere ori semnez un contract pe perioada determinata in locul unei colege care este in CIC. Ea trebuie sa vina maine si normal contractu meu se termina maine. Inttrebare pot sa iau somaj ca am auzit ca nu am dreptul fiindca am semnat ca sunt de acord cu contractul pe perioada determinata. Si as putea sa dau Compania in judecata, as avea drept de castig?
Răspuns la discuția Concediere colectiva
athe a scris:

trebuie incheiat un acord prin care angajatorul sa isi asuma obligatia achitarii la un nr de.... salarii compensatorii care vor fi platite incepand cu data de.... restul urmand a se achita la data de....
altfel riscati sa nu va alegeti decat cu un singur salariu compensatoriu.

Intre sindicate si patronat sau intre mine ca salariat si companie?
Buna ziua

Compania in care lucrez a luat decizia sa faca concediere colectiva, conform CCM salariatii au dreptul la salarii compensatorii, in negocierile dintre Companie si sindicat au aparut discutii contradictorii cu privire la cum se vor da aceste salarii, compania propune ca la data disponibilizarii sa se dea un singur salariu compensatoriu apoi sa intram in somaj si dupa somaj sa ne dea urmatoarele salarii compensatorii lunar, intrebarea mea este urmatoarea: Cum pot fi eu sigur ca dupa iesirea din somaj ei se vor tine de cuvant? Sunt obligati cumva de lege sau trebuie sa se dea ordonanta?

Va multumesc