avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1078 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Daca am un contract pe perioada determinata pot sa ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Daca am un contract pe perioada determinata pot sa intru in somaj?

Buna ziua, am si eu o problema, de 8 ani de zile lucrez la o Companie de Stat, in septembrie anul acesta mi s-a adus la cunostinta ca se fac restructurari si ca am de ales ori imi face decizie de concediere ori semnez un contract pe perioada determinata in locul unei colege care este in CIC. Ea trebuie sa vina maine si normal contractu meu se termina maine. Inttrebare pot sa iau somaj ca am auzit ca nu am dreptul fiindca am semnat ca sunt de acord cu contractul pe perioada determinata. Si as putea sa dau Compania in judecata, as avea drept de castig?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:19, 2 Decembrie 2010
1. La incetarea de drept (art.56j din Codul muncii) a unui CIM pe perioada determinata veti beneficia de indemnizatie de somaj daca in ultimele 24 de luni aveti 12 luni lucrate si cotizate la somaj.
2. Asadar raspunsul este favorabil dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie somaj - contract perioada determinata mari.a mari.a Buna seara, Am nevoie de ajutorul dumneavoastra: Unui angajat i s-a incetat contractul de munca urmand sa plece in somaj, in data de 20 septembrie. Insa ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de somaj dupa un contract de munca pe perioada determinata de sub un an? emil.elekes emil.elekes Felicitari pentru sustinerea acestui forum si multumiri pentru ajutorul dumneavoastra pentru cei care cauta raspunsuri la problemele lor juridice si ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de somaj? veronica38 veronica38 am fost angajata cu contract pe perioada nedeterminata pana la data de 03 03 20 11 cand am decis sa-mi depun lichidarea la zi ,mi sa desfacut contractu cu art ... (vezi toată discuția)