avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot beneficia de somaj dupa un contract de munca pe ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot beneficia de somaj dupa un contract de munca pe perioada determinata de sub un an?

Felicitari pentru sustinerea acestui forum si multumiri pentru ajutorul dumneavoastra pentru cei care cauta raspunsuri la problemele lor juridice si procedurale!

In data de 15.06.2009 mi s-a stabilit drept de somaj pe o durata de 15 luni.
In 03.06.2010 am gasit de lucru cu contract de munca pe durata determinata, care s-a prelungit succesiv pana la 28.02.2011.
Ieri, 04.02.2011 si mi s-a adus la cunostinta oficial de catre managerul firmei ca nu mi se va mai prelungi contractul, pentru ca nu mai este volum de munca.
Firma la care am lucrat, nu a anuntat insa contractul meu la Casa de pensii, si indemnizatia pe ultimele doua luni de somaj am gasit-o mai tarziu pe card, in timp ce eram angajat si beneficiam de salariu. Asta inseamna ca somajul meu anterior s-a epuizat? Daca "DA", acum, dupa 8 luni de munca pot beneficia de o noua perioada de somaj?
Ce ar trebui sa fac, cum ar trebui sa procedez sa nu raman financiar descoperit, pana la gasirea unui nou loc de munca?

Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:47, 5 Februarie 2011
1. La data incheierii CIM pe perioada determinata trebuia sa va prezentati cu CIM la Agentia de Somaj si sa faceti o cerere de suspendare a indemnizatiei de somaj.
2. Dupa incetarea CIM la data expirarii sale trebuia sa mergeti la Agentia de Somaj cu decizia de incetare a CIM (cu art.56j din Codul muncii) si se relua indemnizatia de somaj de acolo de unde a ramas cand a fost suspendata.
3. Din ce spuneti dvs. reiese ca ati primit si salariu si indemnizatie de somaj. Cum s-a intamplat asta? Inseamna ca ati fost la Agentia de Somaj pentru viza si nu ati spus nimic acolo despre CIM. Daca este asa sunteti bun de plata.
4. Daca a fost incetata indemnizatia de somaj veti putea beneficia de alta indemnizatie de somaj atunci cand in ultimele 24 de luni veti avea 12 luni lucrate si cotizate la somaj (nu se iau in calcul lunile care au mai fost utilizate pentru o perioada anterioara de somaj (art.37.1 din Legea 76/2002).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii acordare somaj Aurelk Aurelk Un somer care se angajeaza la o societate pe perioada determinata de 3 luni dupa expirarea contractului mai poate beneficia de somaj? (vezi toată discuția)
Somaj vasilicaburnaz vasilicaburnaz va rog cu respect sa ma lamuriti in urmatoarea problema: eram in somaj in momentul in care am gasit de lucru la o societate cu contract pe perioada ... (vezi toată discuția)
Somer angajat pe perioada determinata dobrasebastian dobrasebastian Buna ziua! Am beneficiat de somaj timp de 6 luni dupa care am fost angajat cu contract pe perioada determinata de 3 luni,pe 15 septembrie2013 contractul expira ... (vezi toată discuția)