avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Conditii acordare somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Conditii acordare somaj

Un somer care se angajeaza la o societate pe perioada determinata de 3 luni dupa expirarea contractului mai poate beneficia de somaj?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:51, 23 August 2012
1. La incetarea de drept CIM pe perioada determinata, la expirarea termenului pentru care a fost incheiat, veti beneficia de indemnizatie de somaj daca in cele 24 de luni premergatoare inregistrarii la Agentia de Somaj aveti 12 luni stagiu de cotizare la somaj.

2. Dar tineti cont si de urmatoarea precizare a Legii 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca:

Art.37.1
(1) La stabilirea stagiului minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei inregistrarii cererii, prevazut la art. 34 alin. (1) lit. a), nu se iau in considerare perioadele care reprezinta stagiu de cotizare utilizate pentru stabilirea si acordarea anterioara a unui drept la indemnizatie de somaj.
...

Cred ca nu m-am exprimat bine: sunt somer, ma angajez la o societate pentru o perioada de 3 luni; dupa incetarea CIM pot sa ma mai inscriu la somaj? Nu e sigur ca societatea la care ma angajez imi va prelungi CIM mai mult de 3 luni, iar dupa 3 luni nu voi mai avea nici de lucru nici somaj. Multumesc.
Daca sunteti in somaj si incheiati un CIM pe perioada determinata de cel mult 12 luni atunci se suspenda indemnizatia de somaj care se reia, de unde a ramas, dupa incetarea CIM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj Tamaska Tamaska Buna ziua! Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: Din data de 06.01.2012. pana-n 05.03.2013 cineva a fost angajat la S.C. X S.R.L. cu contract ... (vezi toată discuția)
Somer angajat pe perioada determinata dobrasebastian dobrasebastian Buna ziua! Am beneficiat de somaj timp de 6 luni dupa care am fost angajat cu contract pe perioada determinata de 3 luni,pe 15 septembrie2013 contractul expira ... (vezi toată discuția)
Am dreptul la somaj? viu viu Anul trecut in octombrie am fost disponibilizata de la o firma. Mi-am depus dosarul de somaj in noiembrie, avand dreptul de somaj 9 luni. In februarie anul ... (vezi toată discuția)