avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot beneficia de somaj?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot beneficia de somaj?

am fost angajata cu contract pe perioada nedeterminata pana la data de 03 03 20 11 cand am decis sa-mi depun lichidarea la zi ,mi sa desfacut contractu cu art 55 lit b ,dar la o saptamana colegii mei ramasi au fost trimisi an somaj ,eu acuma mai pot beneficia de somaj sau sunt nevoita sami caut un alt loc de munca ,va multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:07, 11 Martie 2011
1. Pentru a beneficia de indemnizatie de somaj trebuie sa indepliniti, cumulativ, conditiile:
- sa va inceteze CIM din motive neimputabile dvs.;
- in ultimele 24 de luni sa aveti 12 luni cotizate la somaj.
2. Incetarea CIM cu art.55, lit.b) din Codul muncii va este imputabila deoarece dvs. ati facut cerere sa vi se inceteze CIM.
3. O solutie ar fi sa va angajati cu CIM pe perioada determinata (de o luna) si la expirarea sa de drept (art.56j din Codul muncii) veti beneficia de indemnizatie de somaj daca indepliniti si a doua conditie.
Ma scuzati,ca va scriu ,dar nustiu ce inseamna CIM,oricum va multumesc pentru sfat.
CIM = contract individual de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot beneficia de indemnizatie de somaj? invictus_ln invictus_ln daca am lucrat la o firma 18 luni si am incetat contractul de munca in 15 ian 1012 conf art 51 lit b, pot, in prezent sa beneficiez de somaj, in toata aceasta ... (vezi toată discuția)
Mi-am dat demisia. pot beneficia de somaj? 24mirela 24mirela vreau sa stiu daca am dreptul la somaj. mi-am dat demisia de la locul de munca ,unde am lucrat din iulie 2008 si pana pe 1 mai 2011.:):) (vezi toată discuția)
Contract de munca MarcOvidiu MarcOvidiu Daca ai contract de munca pe perioada nedeterminata poate sati desfaca contractul de munca?? Si daca nu ai un an muncit ti se poate oferi somaj? Si daca nu ai ... (vezi toată discuția)