avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Mi-am dat demisia. Pot beneficia de somaj?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Mi-am dat demisia. Pot beneficia de somaj?

vreau sa stiu daca am dreptul la somaj. mi-am dat demisia de la locul de munca ,unde am lucrat din iulie 2008 si pana pe 1 mai 2011.:):)
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:30, 3 Mai 2011
Buna ziua !
In conditiile spetei , nu beneficiati de indemnizatie de somaj , deoarece nu indepliniti conditia obligatorie ce consta in incetarea CIM din motive neimputabile dvs. ..
1. Pentru a beneficia de indemnizatie de somaj trebuie ca incetarea CIM sa nu va fie imputabila dvs.
2. Demisia este o incetare a CIM ce va este imputabila (dvs. ati vrut sa demisionati).
3. Daca va angajati acum, cu CIM pe perioada determinata (o luna de zile) la expirarea CIM (incetarea CIM conf. art.56j din Codul muncii) veti putea beneficia de indemnizatie de somaj.


24mirela a scris:
de unde stiu eu daca demisia este imputabila mie sau nu?


tudorvaleriu a scris:


1. Demisia este imputabila salariatului deoarece el a solicitat incetarea CIM, este vointa lui, fara amestecul angajatorului.
2. Prin motive neimputabile salariatului se intelege incetarea CIM cu unul din urmatoarele articole din Codul muncii: art. 31 alin. (4.1), art. 56 lit. b), e), f), h) şi j), art. 61 lit. c) şi d), art. 65 alin. (1), art. 94 alin. (4).


Ultima modificare: Marți, 3 Mai 2011
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot beneficia de somaj? veronica38 veronica38 am fost angajata cu contract pe perioada nedeterminata pana la data de 03 03 20 11 cand am decis sa-mi depun lichidarea la zi ,mi sa desfacut contractu cu art ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de somaj? socata socata sunt angajata pe perioada determinata pana in mai 2011.as beneficia de somaj daca persoana in locul careia sunt s-ar intoarce la munca? dar ... (vezi toată discuția)
Conditii pentru somaj ComanS ComanS In luna ianuarie fac 2 ani...in acesti 2 ani am lucrat ca agent securitate bancar timp de 11luni si doua saptamani...dupa care agentia bancara a renuntat la ... (vezi toată discuția)