avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Conditii pentru somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Conditii pentru somaj

In luna ianuarie fac 2 ani...in acesti 2 ani am lucrat ca agent securitate bancar timp de 11luni si doua saptamani...dupa care agentia bancara a renuntat la paza...teoretic mai aveam nevoie de 2 saptamani pentru a indeplini conditile pentru somaj...am stat 6 luni acasa..dupa care m-am angajat la o alta firma de paza cu contract nedeterminat...am lucrat 5 luni ,m-au fortat sa-mi dau demisia foarte simplu trimitindu-ma intr-un obiectiv in alt oras aflat la 100 km departare..am fost nevoit sa-mi dau demisia.intrebarea este:acum in ianuarie fac 2 ani,am vreo sansa sa beneficiez de somaj intr-un fel sau altul?.......Va multumesc!.....astept raspuns!
Cel mai recent răspuns: ContSters123067 , utilizator 13:06, 21 Noiembrie 2010
Daca la ultimul loc de munca v-ati dat demisia, atunci trebuie sa stiti ca încetarea contractului individual de muncă prin demisie exclude posibilitatea fostului salariat de a beneficia de indemnizaţia pentru şomaj.
Puteti beneficia de somaj numai in masura in care va reangajati (chiar si numai pt 1 luna) , inceteaza apoi CIM pt. motive neimputabile dvs. si intruniti conditia stagiului minim de 12 luni in ultimele 24 luni .
1. Ati putea sa incheiati un CIM pe perioada determinata (de o luna de zile) si la incetarea de drept a acestuia (art.56j din Codul muncii) veti beneficia de indemnizatie de somaj daca in ultimele 24 de luni aveti 12 luni lucrate si cotizate la somaj.
2. Cele 12 luni nu trebuie sa fie neaparat consecutive si nici neaparat la acelasi angajator.
Ultima modificare: Duminică, 21 Noiembrie 2010
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
asta cam presupune si relatii bune cu fostul angajator de unde a demisionat ... pentru ca noua angajare, pentru 1 luna, nu prea poate fi decat "de forma", in scopul obtinerii, totusi, a indemnizatiei de somaj...

Frauda la lege: manopere dolosive utilizate de catre parti la incheierea sau executarea unei conventii, care au scop incalcarea, nerespectarea unor prevederi imperative ale legii. Sanctiunea juridica a conventiei incheiate prin frauda la lege sau a actului de executare a conventiei indeplinit prin frauda este nulitatea acestora... B-)







1. CIM pe perioada determinata poate fi incheiat cu orice angajator iar salariatul va lucra efectiv in aceasta perioada.
2. De ce sa plecam de la ideea ca este ceva ilegal?

Alte discuții în legătură

Mi-am dat demisia. pot beneficia de somaj? 24mirela 24mirela vreau sa stiu daca am dreptul la somaj. mi-am dat demisia de la locul de munca ,unde am lucrat din iulie 2008 si pana pe 1 mai 2011.:):) (vezi toată discuția)
Somaj dupa concediu ingrijire copil Rodica007 Rodica007 Buna,as dori si eu un sfat:sotul meu a fost in concediu ingrijire copil.La intoarcerea la servici a fost reangajat cu salariul minim pe care il primeste doar ... (vezi toată discuția)
Reluare somaj NGabriela NGabriela Am intrerupt somajul dupa o luna si m-am angajat la o firma unde am lucrat 3 ani.Acum(motivele nu cred ca sunt importante)mi-am dat demisia.Intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)